- Sputnik Србија, 1920
Катар 2022
Светско првенство у фудбалу 2022. године одржава се у Катару, пратите сва дешавања са највећег фудбалског такмичења уз Спутњик спорт.

Избацили су европске прваке, сад хоће да заблистају на светској позорници

© AP Photo / Antonio CalanniЂердан Шаћири и Гранит Џака
Ђердан Шаћири и Гранит Џака  - Sputnik Србија, 1920, 11.11.2022
Пратите нас
„Сајџије“ се познају у душу. Репрезентација која је дуго на окупу и која и те како зна да игра на резултат. Легендарни Мурат Јакин наследио је Владимира Петковића на клупи и само је наставио тамо где је овај стао.
Швајцарци нису изгубили у квалификацијама и на доминантан начин су као први из Групе Ц изборили пласман у Катар.
У два наврата су одолели Италијанима, актуелним првацима Европе, који на крају неће бити у Катару. Освојили су 18 бодова, оставивши иза себе „азуре“ који су имали 16 бодова.
Два ремија са „азурима“ (1:1 и 0:0) била су јасан показатељ да Џака, Шаћири и екипа знају шта им је крајњи циљ – одлазак у Катар директно, никако заобилазним путем кроз бараж.
Велики број квалитетних фудбалера има Мурат Јакин, дуго је звезда био Џердан Шаћири, али ће овога пута та улога недвосмислено припасти капитену Граниту Џаки, који игра сезону живота у Арсеналу, где је једна од главних полуга лидера Премијер лиге.
Уз њега треба свакако обратити пажњу на поменутог Шаћирија, али и на нападача Монака Брила Ембола који као од шале решава ситуације у противничком шеснаестерцу.
Распоред
24. новембар
11.00 Швајцарска – Камерун
28. новембар
17.00 Бразил – Швајцарска
2. децембар
20.00 Србија – Швајцарска
Standings provided by Sofascore
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала