- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Украјински командант открио намере кијевског режима: У плану офанзива на руске области

© AFP 2023 / Anatolii StepanovУкрајински тенк
Украјински тенк - Sputnik Србија, 1920, 11.11.2022
Пратите нас
Украјинска војска планира да током зиме крене у офанзиву на Белгородску и Курску област у Русији, открио је заробљени командант вода из 53. засебне механизоване бригаде украјинских снага Владимир Лепихин.
„Чуо сам да на територији Русије делују диверзантске групе, да спроводе субверзивне активности, остављају наоружање и експлозив како би извели свеобухватну офанзиву. Оквирно, то је планирано у зимском периоду, када земља буде тврда и када буде могла да прође војна техника. Нисам баш упућен у то, али сам чуо од инструктора да се ради о курском и белгородском правцу“, испричао је заробљеник.
Раније је украјински заробљеник, командант вода Павек Ткачук рекао да је украјинска команда имала у плану да у Курску, Брјанску и Белгородску област убаци диверзанте који су требало да организују нападе на инфраструктуру.
У складу са указом председника Русије Владимира Путина од 20. октобра на територији Белгородске, Брјанске, Вороњешке, Курске, Ростовске области, Крима, Краснодарског краја и Севастопоља на снази је режим „средњег нивао реаговања“. У овим регионима је подигнут ниво заштите важних саобраћајних, комуникационих и енергетских објеката и уведен је посебан режим рада ових објеката.
Специјална војна операција у Украјини - Sputnik Србија, 1920, 11.11.2022
Специјална операција у Украјини
УЖИВО Гранатиране украјинске трупе на десној обали Дњепра; кијевске снаге побегле из места Опитно
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала