- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Америка продужава ванредно стање у здравству због короне

© AP Photo / Robert CohenЗаражени вирусом корона гласају на америчким председничким изборима
Заражени вирусом корона гласају на америчким председничким изборима - Sputnik Србија, 1920, 12.11.2022
Пратите нас
САД ће задржати ванредно стање у јавном здравству које је уведено због пандемије вируса корона, што ће омогућити милионима Американаца да бар до априла наредне године наставе да се бесплатно тестирају, вакцинишу и лече, јавља Ројтерс позивајући се на два неименована званичника администрације америчког председника Џозефа Бајдена.
Како је објаснио један од њих, одлука да се ванредно стање у јавном здравству не укине у јануару донета је због могућности да током зиме порасте број случајева вируса корона и због тога што је потребно да прође више времена за прелазак из ванредног стања у јавном здравству на приватно тржиште, преноси Ројтерс.
Ванредно стање у јавном здравству у САД је првобитно проглашено у јануару 2020. године, кад је почела пандемија вируса корона, а од тада је обнављано на сваких 90 дана.
Америчка влада је у августу наговестила да планира да укине ванредно стање у јануару наредне године.
Америчко Министарство здравља и социјалне помоћи обећало је да ће обавестити савезне државе 60 дана пре истека ванредног стања уколико не планира да га продужи у јануару, а то је онда требало данас да се догоди. Такво обавештење није дато савезним државама, рекао је други званичник.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала