- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Протест опозиције у Албанији, бачена фарба на Рамин кабинет

© AP PhotoАлбаници са застава
Албаници са застава  - Sputnik Србија, 1920, 12.11.2022
Пратите нас
На позив опозиционе албанске Демократске странке Саљија Берише и Слободарске партије Албаније Иљира Мете хиљаде грађана незадовољних политиком премијера Едија Раме окупиле су се у Тирани, а током протеста су пробили кордон полиције и бацили фарбу на кабинет премијера.
Незадовољни грађанима се обратило 20 говорника из редова опозиције, оптужујући Раму за лошу економску ситуацију, корупцију и одлазак великог броја Албанаца из земље, преноси Јуророњуз Албанија.
„Еди Рама је грађанима Албаније отео право гласа, претворио њихове људске слободе у илузију и у фиктивне гласачке листиће, само да би опстао на власти“, поручио је окупљенима Саљи Бериша, лидер Демократслке странке, бивши премијер и председник Албаније.
Бериша је рекао да је и након 31 године демократије у Албанији Еди Рама учинио да свет Албанце доживљава као избеглице које из своје земље беже у чамцима и позвао међународну заједницу да не подржава власт албанског премијера.
Бивши председник Албаније и лидер Слобидарске партије Албаније Иљир Мета назвао је Раму „издајником“ који, како је рекао, ради против интереса своје земље и поручио да ће се Рама „убрзо наћи пред лицем правде“.

„Данас овај издајник прати наш победнички скуп и тријумф демократије из свог луксузног, незаконито стеченог приватног авиона, лир џета. Ви који сте се данас окупили имате право да срушите владу чији лидер вас пљачка, отима и продаје вашу земљу“, поручио је Мета.

Америчка амбасада у Тирани саветовала је своје држављане који живе у центру града да у време одржавања протеста опозиције избегавају подручја и улице око канцеларије албанског премијера и булевар Мученика нације, пренео је Албанијан дејли њуз.
Протест Албанаца у Лондону - Sputnik Србија, 1920, 12.11.2022
СВЕТ
Черчил прекривен двоглавим орлом: Побуна Албанаца у Лондону /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала