- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Рогозин: За снаге ЛНР и ДНР биће направљени лаки јуришни дронови

© Sputnik / Максим Блинов / Уђи у базу фотографијаБеспилотне летелице на вежбама "Кавказ 2020"
Беспилотне летелице на вежбама Кавказ 2020 - Sputnik Србија, 1920, 12.11.2022
Пратите нас
Војна саветодавна група „Царски вукови“ сарађује са више од 10 стручњака како би направили лаке јуришне дронове за снаге ЛНР и ДНР, рекао је за Спутњик бивши шеф „Роскосмоса“ Дмитриј Рогозин.
По његовим речима, у зони специјалне војне операције постоји потреба за дроновима, али не комерцијалним, који су купљени на цивилном тржишту.
„Поента није у куповини комерцијалних беспилотних летелица које нису прављене за то, него у томе да се направе, тестирају – не негде далеко, него овде на полигонима ДНР и ЛНР и одмах након тога на линији фронта – беспилотни извиђачки и ударни дронови који могу значајно да утичу на ситуацију на фронту“, рекао је Рогозин.
Како је објаснио, добровољачка група војно-техничких инспектора „Царски вукови“ у контакту је са више од 10 руских произвођача беспилотних летелица из различитих градова Русије који имају могућност да преко инспектора „допру“ до конкретних борбених јединица и да примене своје технологије, да виде како оне функционишу, да измене недостатке, добију позитиван резултат и покрену серијску производњу за ојачавање јединица ДНР и ЛНР.
Раније је Рогозин саопштио да у зони специјалне војне операције руководи групом војних саветника „Царски вукови“ која пружа војно-техничку помоћ јединицама ДНР и ЛНР.
Сергеј Шојгу и Сергеј Суровикин - Sputnik Србија, 1920, 11.11.2022
Специјална операција у Украјини
Рогозин се огласио из зоне специјалне операције: Верујем Суровикину, он је прави генерал
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала