- Sputnik Србија, 1920
Катар 2022
Светско првенство у фудбалу 2022. године одржава се у Катару, пратите сва дешавања са највећег фудбалског такмичења уз Спутњик спорт.

„Азијски тигрови“ не желе више да буду лак плен

© Sputnik / Алексей Мальгавко / Уђи у базу фотографијаСон Кореја
Сон Кореја - Sputnik Србија, 1920, 12.11.2022
Пратите нас
Јужна Кореја је изборила десети узастопни пут место у сазвежђу најбољих репрезентација, али је само у два наврата успевала да изађе из групе на Мундијалима и зато могу понети и надимак „редовна муштерија“. Ипак, „азијски тигрови“ не желе више да буду лак плен.
До Мундијала у Катару Јужна Кореја је стигла као другопласирани тим у азијским квалификацијама, а имала је импресивних 13 победа у 16 одиграних утакмица уз гол-разлику 35:4.
У Русији су Сон и другови направили сензацију у групној фази, победивши моћне Немце, али су заједно са њима испали већ на првом кораку.
Најбољи резултат Јужна Кореја остварила је пре 20 година када је са Јапаном била домаћин. Тада су нокаутирали великане попут Италије и Шпаније, али им се на крају испречила Немачка (1:0) и то полуфинале је остало као најбољи и највећи резултат селекције са Далеког истока.
Прва звезда „азијских тигрова“ је без икакве дилеме Хјун-мин Сон из Тотенхема, који је упркос повреди коју је вукао, недавно потврдио да ће предводити Кореју у Катару.
У групи Х са Португалијом, Уругвајем и Ганом им се не дају велике шансе да се домогну нокаут фазе, али Португалац Паоло Бенто који води Кореју, има један од најбољих састава у историји поменуте земље и сигурно да не долази у Катар са „белом заставом“.
Бенто је водио у Португалију од 2010. до 2014. године, па има искуства на великим такмичења, а како му наредни уговор зависи од онога што уради на СП у Катару, јасно је да ће имати високе амбиције да Сона и другове мотивише да буду најбољи када је то најпотребније.
Распоред
24. новембар
14.00 Уругвај – Јужна Кореја
28. новембар
14.00 Јужна Кореја – Гана
2. децембар
16.00 Јужна Кореја – Португалија
Standings provided by Sofascore
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала