- Sputnik Србија, 1920
Катар 2022
Светско првенство у фудбалу 2022. године одржава се у Катару, пратите сва дешавања са највећег фудбалског такмичења уз Спутњик спорт.

Роналдов „последњи плес“ и неостварена жеља

© AP Photo / Bernadett SzaboКристијано Роналдо – ЕУРО 2020
Кристијано Роналдо – ЕУРО 2020 - Sputnik Србија, 1920, 12.11.2022
Пратите нас
Португалија предвођена Кристијаном Роналдом стигла је заобилазним путем до Катара. Фудбалска велесила морала је преко Северне Македоније да крчи пут Мундијала, након што је нокаутирана у свом дворишту од Србије, па је добро научила лекцију.
Португалци су мајстори фудбала, у Европи представљају оно што је Бразил у Јужној Америци и генерално у свету.
Ипак, и као такви су се жестоко опекли у квалификацијама, јер су допустили себи да приме гол од Србије у зауставном времену утакмице последњег кола, када је Александар Митровић главом на другој стативи матирао Руија Патрисија 2:1.
Роналдо је био бесан као фурија, није желео да се поздрави са селектором Фернандом Сантошом, па је било јасно да у Португалији атмосфера није како би требало да буде.
Никако није добро када је играч изнад селектора, поготово још када се то презентује у јавности.
Упркос неуспеху и другом месту које их је одвело пут баража, Роналдо, Бернардо Силва, Жоао Феликс и остали асови успели су да оставе сујету по страни, да збију редове и да без већих проблема на последњем степенику баража изађу на крај са Северном Македонијом – 2:0.
Након што су се домогли Катара јасно је да нико неће смети да их потцени и да су уз Уругвај главни фаворити за излаз из Групе Х.
Спој искуства, талента и младости је нешто што краси Португалце који никада у историји нису освојили „Златну богињу“ и то је једини пехар који им недостаје.
Двапут су стизали до полуфинала, али даље од тога нису могли. Остаје да се види да ли ће успети да изненаде на вероватно последњем Мундијалу за једног од најбољих фудбалера у историји ове игре – Кристијана Роналда (37).
Распоред
24. новембар
17.00 Португалија - Гана
28. новембар
20.00 Поругалија - Уругвај
2. децембар
16.00 Јужна Кореја - Португалија
Standings provided by Sofascore
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала