- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

„Уруси“ пркосе традицији у Катару

© AFP 2023 / MAURO PIMENTELКавани и Суарез
Кавани и Суарез - Sputnik Србија, 1920, 12.11.2022
Пратите нас
Уругвајци су претплаћени на пласмане на светска првенства, што потврђује чињеница да су чак 14. пут „оверили визу“ за највећу смотру. У Катару ће наставити своју борбу против незгодне традиције, а то је да 72 године чекају „Златну богињу“.
„Уруси“ су у два наврата подизали чувени трофеј намењен најбољој репрезентацији света, али од (пре)давне 1950. године им то више није пошло за ногом.
До Мундијала у Катару изабраници селектора Дијега Алонса који је наследио чувеног Оскара Табареса који је 15 година седео на клупи националног тима, стигли су као трећепласирана селекција у CONMEBOL-u.
Испред Уругваја позиционирали су се Бразил и Аргентина, док су Суарез, Кавани и другови у последња четири кола квалифкација остварили исто толико победа уз гол-разлику 8:1, па су 24. марта победом над Перуом (1:0), два кола пре краја и теоретски испунили циљ и домогли се Катара.
Гoл брани Фернандо Муслера, прекаљени чувар мреже који се прославио у Лацију, али је фокус на трио-фантастику у нападу: Суарес-Кавани-Нуњес.
Тешко да на свету постоји одбрана која може да изађе на крај са поменутим шпицевима, којима ни године ништа не могу, а сада су Луис Суарес и Единсон Кавани „освежени“ младим Дарвином који се пробија у дресу Ливерпула у Премијер лиги.
У Групи Х где су још Португалија, Гана и Јужна Кореја, букмејкери сматрају да ће незгодни „уруси“ обезбедити минимум осмину финала Светског првенства.
Распоред
24. новембар
14.00 Уругвај – Јужна Кореја
28. новембар
20.00 Португалија – Уругвај
2. децембар
16.00 Гана - Уругвај
Standings provided by Sofascore
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала