- Sputnik Србија, 1920
Катар 2022
Светско првенство у фудбалу 2022. године одржава се у Катару, пратите сва дешавања са највећег фудбалског такмичења уз Спутњик спорт.

Дика открива за Спутњик – два Пиксијева захтева су донела мир у фудбалску Србију

© SputnikСтеван Дика Стојановић
Стеван Дика Стојановић - Sputnik Србија, 1920, 12.11.2022
Пратите нас
Осим субјективних процена, изненађујуће за фудбалску Србију је да је објављивање списка репрезентативаца за велико такмичење прошло без велике буре и да постоји готово сагласје о томе да је Драган Стојковић Пикси изабрао само најбоље.
Један од разлога за мир је и чињеница да селектор сам одлучује о свему, што је у емисији Миљанов корнер потврдио директор репрезентације Стеван Дика Стојановић.
Фудбалери Србије прослављају погодак - Sputnik Србија, 1920, 02.11.2022
Катар 2022
Пратите Мундијал и Србију уз Спутњик спорт!
Готово традиционално, сваки пут када неки од селектора треба да објави списак играча за велико такмичење дешавало се нешто непредвиђено, појављивала су се разноразна имена, неки селектори су добијали и отказе, али срећом то пред Мундијал у Катару није случај.
Заслуга за све то иде на рачун селектора Стојковића, што је у емисији Миљанов корнер потврдио Стојановић.
„Ако се сећате, он је пре доласка изјавио да ће доћи само ако га сви буду желели, целокупна јавност. То је био његов први захтев, а други да се нико не меша у састав тима, да само он одлучује. Својим именом и својом репутацијом је то успео да изнесе“, рекао је Стојановић.
Утисак је, такође, а потврдили су то и фудбалери, атмосфера у екипи је никад боља и опет заслуге за то иду Стојковићу и његовом карактеру.
„Водило се рачуна да сви добију минуте, да сви играју. Ми не одустајемо од система који је већ препознатљив за Србију, сви који играју се уклапају у систем, а веома је битно да су играчи видели да око тима одлучује само селектор, то поштују и то је допринело здравој атмосфери“.
Драган Стојковић Пикси - Sputnik Србија, 1920, 11.11.2022
Катар 2022
Пикси одабрао састав Србије за Катар!
Кроз Пиксијеву екипу је прошло 35 имена, али места за пут у Катар је било само за 26 који се уклапају у систем који је Пикси, заједно са стручним штабом, градио током квалификација.
„Ми смо све те играче доста добро знали, нисмо радили са њима, а како је време одмицало видели смо шта могу и селектор је прилагодио игру тим играчима. Схватили смо да не поседујемо довољно квалитетне класичне бекове, преоријентисао је селектор на игру са три штопера, видео је да има играче за такву формацију и резултат није изостао. Нисмо се провукли, пласирали смо се својом игром и на Светско првенство и у А лигу Лиге нација. Мислим да је само селектор био толико велики оптимиста да ћемо успети. Ја сам знао са ким радим, знао сам да ће да направи добру игру, нисам знао да ли ћемо побеђивати, али је он све добро предвидео и направили смо добар резултат“, рекао је Стојановић.
► Цео разговор погледајте у видео-прилогу:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала