- Sputnik Србија, 1920
ЕКОНОМИЈА
Спутњик Економија прати најновије вести, анализе и извештаје из Русије, региона и света.

„Винска визија Отвореног Балкана“ на највећем светском сајму вина у Италији

© Sputnik / Лола ЂорђевићСајам вина "Винска визија Отвореног Балкана"
Сајам вина Винска визија Отвореног Балкана - Sputnik Србија, 1920, 12.11.2022
Пратите нас
Вина и винари Отвореног Балкана, из Албаније, Северне Македоније и Србије, биће представљени почетком априла следеће године на највећем светском сајму вина, „Винитали“ који се 55. пут одржава у Верони.
Председник Привредне коморе Србије Марко Чадеж и председник Уније комора Италије Андреа Прете договорили су да се на тој најпрестижнијој светској винској изложби представи и „Винска визија Отвореног Балкана", регионални сајам вина који су први пут заједно организовали Србија, Албанија и Северна Македонија, саопштила је Привредна комора Србије.
„После великог успеха нашег сајма вина који смо у септембру организовали у Београду, на коме је учествовало више од 350 излагача не само из региона већ из читаве Европе, сада идемо даље. Заједно са нашим партнерима из Уније комора Италије договорили смо да се наш регионални сајам вина представи тамо где му је и место - на највећем сајму вина на свету „Винитали“ који ће се од 2. до 5. априла одржати у Верони“, каже Чадеж.
ПКС наводи да представљање вина из нашег региона у Верони није једина потврда успешне организације „Винске визије Отвореног Балкана".
Престижни европски часопис „Фалстаф“ који се бави винима и винарством у децембарском издању имаће опширни извештај са сајма вина који је недавно одржан у Београду и то је још једна прилика да се Европа и свет упознају са винима и винарима Отвореног Балкана, саопштава ПКС.
Дегустација вина на штанду  винарије Вилимоновић - Sputnik Србија, 1920, 03.09.2022
СРБИЈА
Уместо бурета барута - буре вина: Спутњик на сајму који је повезао Балкан
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала