- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Министарка финансија САД: Неке санкције против Русије могу остати и након окончања конфликта

© AP Photo / Jacquelyn MartinМинистарство финансија САД у Вашингтону
Министарство финансија САД у Вашингтону - Sputnik Србија, 1920, 13.11.2022
Пратите нас
Сједињене Америчке Државе не искључују могућност да може бити извршена корекција санкција против Русије, али да део санкција може остати на снази и након окончања конфликта у Украјини, изјавила је министарка финансија САД Џанет Јелен.

„Мислим да је у контексту неког мировног споразума могућа корекција санкција с обзиром на оно што се догодило, међутим, сматрамо да би неке санкције можда требало да остану на снази“, рекла је Јелен за лист „Волстрит џурнал“.

Она је додала да Вашингтон може да искористи нафту из стратешких резерви, у случају да Русија смањи извоз нафте.
ЕУ је одлучила да прошири санкције на ограничавање цена нафте, због чега бродови који превозе руску нафту могу да изгубе приступ европским поморским услугама. Према информисаним изворима, амерички званичници су забринути да ће бродови престати да превозе нафту из Русије из страха да ће изгубити приступ осигурању из Европе и због куповине нафте која не потиче из Русије.
Запад је појачао притисак санкцијама на Русију због ситуације у Украјини, а то је довело до раста цена електричне енергије, горива и хране у Европи и САД. Председник Русије Вадимир Пути је раније изјавио да је политика обуздавања и слабљења Русије дугорочна стратегија Запада, а да су санкције нанеле озбиљну штету светској економији. Према његовим речима, главни циљ Запада је да се погоршају животи милиона људи.
Виктор Орбан - Sputnik Србија, 1920, 11.11.2022
Специјална операција у Украјини
Орбан: Санкције ЕУ не слабе руску, него европску привреду
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала