- Sputnik Србија, 1920
ЕКОНОМИЈА
Спутњик Економија прати најновије вести, анализе и извештаје из Русије, региона и света.

Планина у Србији привлачи инвеститоре, удвостручена цена ара

CC0 / Pixabay / Природне лепоте планине у Србији
Природне лепоте планине у Србији - Sputnik Србија, 1920, 13.11.2022
Пратите нас
Од почетка пандемије вируса корона интересовање домаћих инвеститора за земљишта и некретнине на српским планинама почело је нагло да расте.
Поред масовне градње на Златибору и Копаонику, све више пажње почели су да уживају Космај, Голија Дивчибаре, Тара, па и Рајац, на ком се, према речима тамошњих агената за некретнине, вредност земљишта последњих пар година удвостручила.
„Тражња је порасла, највише у последњих пола године. Највише се траже веће парцеле за градњу комплекса кућа за одмор, а цена се у просеку креће између 500 и 600 евра по ару“, изјавио је Милан Симоновић, власник агенције за некретнине која послује на Рајцу.
Земљиште је најскупље у близини локације на којој се одржава чувена Косидба, наводи Симоновић.
Према његовим речима, разлог појачаног интересовања за Рајац је тај што су са почетком короне људи, а све више и инвеститори, открили ту планину као место са дивном природом, а које још увек није пребукирано као Златибор, пренео је портал „еКапија“.
„Рајац је и даље планина и то је његов главни адут, за разлику од Златибора који је већ постао град“, указао је Симоновић.
Према информација Владимира Ивановића, директора Туристичке организације Општине Љиг, грађевинско земљиште се сада продаје и по цени од 1.000 евра за ар.

Интересују се и страни инвеститори

Председник Општине Љиг Миломир Радојичић навео је да је просторни план Рајца при крају, оцењујући да ће то дати подлогу за дугоочекиване инвестиције.
Како је додао, већ имају неколико понуда домаћих и страних компанија за изградњу на Рајцу.
„Фирма из Бангладеша која гради метро у Даки исказала је интересовање за изградњу великог хотела, одушевљени су како за кратко време од аеродрома у Београду стижу до Рајца. Они желе да купе и један љишки хотел који ће Влада ускоро ставити на продају“, казао је Радојичић.
Коронавирус утиче на пад берзе - Sputnik Србија
Све о домаћој и светској економији

Прочитајте овде

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала