- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Преминуо човек који је годинама живео на париском аеродрому: По његовом животу снимљен филм /видео/

© AP Photo / Michel EulerМехран Карими Насери који је живео годинама на париском аеродрому "Шарл де Гол"
Мехран Карими Насери који је живео годинама на париском аеродрому Шарл де Гол - Sputnik Србија, 1920, 13.11.2022
Пратите нас
Иранац Мехран Карими Насери, по чијем је животу Стивен Спилберг снимио филм „Терминал“, преминуо је на аеродрому „Шарл де Гол“ у Паризу.
Насери је преминуо у суботу природном смрћу на терминалу 2 париског аеродрома, наводе француски медији. Био је познат и под именом Сер Алфред, а на „Шарл де Голу“ је живео дуже од 18 година.
Карими Насери, за кога се верује да је рођен 1945. године у иранској провинцији Хузестан, живео је на аеродромском Терминалу 1 од 1988. до 2006. године, прво у правном вакуму јер није имао боравиште, а касније по сопственом избору, наводи „Гардијан“.
Он се 1988. године настанио на аеродрому „Шарл де Гол“ након што је летео из Ирана најпре за Лондон, а потом и за Берлин и Амстердам у потрази за мајком.
Није му било дозвољено да уђе ни у једну од тих земаља, јер није имао одговарајуће путне документе, па се он, без могућности да уђе у Француску, сместио у углу аеродрома.
Француски суд је 1992. године донео одлуку да Насери не може бити изручен с обзиром да је у земљу ушао легално, али ни да уђе у Француску због чега је он остао заглављен на аеродромском терминалу.
На крају је 1999. године добио статус избеглице с правом да остане у Француској.
Француски медији наводе да се верује да је Насери потом једно време провео у дому за избеглице, али да се поново вратио на аеродром.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала