- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Надал: Највећи ривал? Новак Ђоковић

© AP Photo / Gregorio BorgiaНовак Ђоковић и Рафаел Надал
Новак Ђоковић и Рафаел Надал - Sputnik Србија, 1920, 13.11.2022
Пратите нас
Шпански тенисер Рафаел Надал од 21 час игра први меч на АТП Тур финалу у Торину против Тејлора Фрица. За Рафу је завршни Мастерс важан пре свега јер има велику прилику да освајањем турнира стигне до првог места на крају сезоне.
Једно од питања за Рафаела Надала уочи старта турнира било је и кога сматра својим највећим ривалом. Одговор је био сасвим очекиван.
„Мој највећи ривал је Новак Ђоковић. После свега, он је тај који ми је најближи по броју гренд слемова, са укупно 21. Наравно и због свих тих мечева до сада, због наше историје. Од свих активних играча, најопаснији ривал за мене је без сумње Новак“, поручио је Надал.
Шпански тенисер је свестан да је подбацио на турнирима у дворанама.
„Подбацио сам у том смислу да сам могао да будем бољи дворански играч. То је реалност овог спорта. За АТП Тур Финале сам се квалификовао 17 пута, али нисам био такмичарски на нивоу 17 пута. Заиста не знам колико пута сам био у оптималном стању да играм овај турир. Историјски, турнири у дворани су ми најгори, али истина је да сам протеклих година значајно напредовао и на овој подлози“, каже Надал.
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 13.11.2022
СПОРТ
„Ђоковић је и даље најбољи тенисер света“
Без обзира на све, Надал каже да је спреман за све изазове.
„Што се мене тиче, добро сам припремљен. Играм са најбољим на свету. Наравно да је лепше доћи да неколико победа, али нема временског лимита да се достигне добра форма. Од првог дана играте са најбољима“, закључио је Надал.
►За Спутњик је недавно причао Новак Ђоковић.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала