- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Скандалозна тврдња америчког аналитичара: Новац за помоћ Украјини опран преко криптовалута

© AFP 2023 / MANDEL NGANЏозеф Бајден са супругом Џил
Џозеф Бајден са супругом Џил - Sputnik Србија, 1920, 13.11.2022
Пратите нас
Утицајни амерички политички коментатор Мајкл Севиџ је објавио информацију да су се десетине милијарди долара, које су послате из Сједињених Држава у Украјину као „војна помоћ“, заправо вратиле у САД у облику криптовалуте користећи FTX крипто берзу која је недавно банкротирала.
„Да ли сте се икада запитали на шта се троше милијарде долара које су послате у Украјину? Да ли сте се икада запитали зашто би ико веровао америчкој политичкој елити, попут Бајдена, у вези са милијардама које иду Украјини?“, запитао се Севиџ на својој званичној веб страници.
„Десетине милијарди америчких долара пребачено је у Украјину, а затим помоћу FTX криптовалуте средства су опрана и враћена назад демократама у САД“, додао је Севиџ на свом Твитер налогу где је оставио линк на коме је детаљније објашњено како се новац послат Украјини пере и шаље америчким демократама.
„Испоставља се да је десетине милијарди (долара) америчке „војне помоћи“, која би наводно требало да се користи за борбу против Русије, уновчена тако што је Украјина није искористила у те сврхе, већ је инвестирала у FTX“, написао је Севиџ и додао да се испоставља да је извршни директор и власник FTX-а, милијардер Сем Бленкман-Фрид други донатор по количини новца Демократској странци. По количини донираног новца, наводи Севиџ, надмашио га је једино Џорџ Сорош.
„Чини се да је Украјина примила новац од САД, Украјина га је послала FTX-у, а FTX га је послао Демократама који су гласали да се новац пошаље Украјини. Неки посматрачи би закључили да се ради о чистом криминалу, прању новца и завери како би се прекрили закони о финансирању кампање“, истакао је Севиџ.
FTX је до пре неколико дана била највећа берза криптовалута, а њен извршни директор и власник Сем Бленкман-Фрид сматран је за једног од најперспективнијих младих милијардера. Међутим, догодио се суноврат вредности криптовалута и FTX је пропао.
Према Севиџовом мишљењу, Бленкман-Фрид је жртвовао своју фирму зарад интереса Демократске странке.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала