- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Уз плес и бубњеве: Лавров допутовао на самит Г20 /видео/

© Sputnik / Асатур Есаянц / Уђи у базу фотографијаАвион руског министра Сергеја Лаврова
Авион руског министра Сергеја Лаврова - Sputnik Србија, 1920, 13.11.2022
Пратите нас
Руски министар спољних послова Сергеј Лавров допутовао је на индонежанско острво Бали, где ће представљати Русију на самиту Г20, који ће бити одржан 15. и 16. новембра.
Шеф руске дипломатије дочекан је на Балију традиционалним плесом у народним ношњама и са бубњевима.
На маргинама самита, руски министар ће имати неколико билатералних састанака. Како је раније саопштио Спутњику заменик министра спољних послова Сергеј Рјабков, руска страна није планирала контакте са државним секретаром САД Ентонијем Блинкеном. Према његовим речима, Американци знају руску позицију „у свим аспектима“.
Како је планирано, руска делегација ће на Г20 изложити низ конкретних иницијатива у вези са снабдевањем храном и енергентима, укључујући повећање гасне сарадње са Турском, организовање испорука великих пошиљки житарица и ђубрива, саопштило је раније руско Министарство спољних послова.
Како је истакнуто, потенцијал Г20 опада због деструктивних трендова услед тешке ситуације у глобалној економији, изазова који утичу на стабилност тржишта роба, ланаца снабдевања и финансијског система. Већина њих је резултат великих промашаја у сфери економија, нелојалне конкуренције и отворене конфронтације између САД и ЕУ на међународној арени, закључило је руско Министарство спољних послова.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала