- Sputnik Србија, 1920
Катар 2022
Светско првенство у фудбалу 2022. године одржава се у Катару, пратите сва дешавања са највећег фудбалског такмичења уз Спутњик спорт.

Пикси поручио за Спутњик: Митровић ће играти макар са једном ногом

© Sputnik / Лола ЂорђевићАлександар Митровић
Александар Митровић  - Sputnik Србија, 1920, 14.11.2022
Пратите нас
Александар Митровић, најбољи стрелац у историји репрезентације Србије, повређен је пред пут у Катар, а на питање Спутњика о његовом здравственом стању пред Мундијал одговорио је на конференцији Драган Стојковић Пикси, селектор Србије.
И даље није познато како се само шест дана пред почетак Мундијала осећа Александар Митровић, али је познато да Србија без њега не иде у Катар.
На конференцији за медије Драган Стојковић Пикси истакао је да још увек није видео Митровића како би знао детаљније о његовој повреди, али је поручио да ће српски ас ићи у Катар макар са једном ногом!

„Информација која имам је да се надам да ће бити све у реду. Влаховић је у тренажном процесу, није желео да ризикује пред Мундијал. Нисам видео Митровића на штакама, а он ће ићи на Мундијал и без ноге. Можемо и главу да му скратимо опет ћемо га водити. Ми до ноћас имамо времена да мењамо, али чисто сумњам да ће мењати у задњи час. Он ће ићи макар и без ноге, а он ће моћи да игра и са једном ногом. Остаје да верујемо да ће бити све у реду. С обзиром на значај такмичења, њихов психолошки склоп, постоји мала задршка да се не деси нешто па да не буду на Мундијалу“, рекао је Пикси за Спутњик.

Селектору је важно да Србија у Катару игра леп фудбал којим ће обезбедити пролазак у елиминациону фазу.

„И једно и друго. Да бисте отишли у следећу фазу морате да заслужите. Победа је јако важно, свакога кога питате има да каже само да победимо, јесте, али мени је битно како побеђујемо, важан ми је стил, начин на који побеђујемо. Размишљамо како да зарадимо довољан број бодова који ће нам одвести у даљу фазу. Имамо прелепу шансу, зато што ови играчи са моје стране немају притисак већ потпуно слободу да покажу раскошни таленат. Кад ће ако не сад“, поручио је Пикси.

Драган Стојковић Пикси - Sputnik Србија, 1920, 14.11.2022
Катар 2022
Пиксијева последња реч пред Катар: „Респект Бразилу, али мало сутра ћемо се предати“
Александар Митровић је мрежу Шведске затресао  три пута,  у 18, 45 и 50. минуту утакмице   - Sputnik Србија, 1920, 14.11.2022
Катар 2022
Дан када су Роналдо и Лисабон занемели – а Србија због Митра почела да верује у чуда
Српски фудбалер Андрија Живковић у дресу ПАОК - Sputnik Србија, 1920, 13.11.2022
Катар 2022
Живковићева мајсторија! /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала