- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Душко Ивановић званично нови тренер Црвене звезде

© Sputnik / Максим Богодвид / Уђи у базу фотографијаДушко Ивановић
Душко Ивановић - Sputnik Србија, 1920, 14.11.2022
Пратите нас
Душко Ивановић, легенда југословенске кошарке, званично је именован за новог тренера Црвене звезде.
Након одласка Владимира Јовановића, на место тренера стигао је искусни Душко Ивановић, чувени ас Југопластике са којом је стигао до трофеја првака Европе.
Звезда је званично представила Ивнаовића који није крио задовољство што ће водити велики београдски клуб.
„Знам да ће ми бити тешко, али сам задовољан јер сам дошао у Црвену звезду. Прво јер је то велики спортски изазов, друго јер је то велики клуб са сјајним навијачима и треће јер ова екипа може да има карактер какав су имале моје екипе, победнички карактер“, нагласио је на почетку Душко Ивановић.
Прослављени Ивановић тренерску каријеру започео је 1995. године у Фрибур Олимпику,а предводио је са клупе и репрезентацију Швајцарске.
Највећи успех направио је у Басконију у којој је провео чак 11 година, а за то време са њом три пута био првак Шпаније (2002, 2010, 2020).
Небојша Човић, председник кошаркашког клуба Црвена звезда истакао је да је Ивановић прави избор јер ће умети да унесе војну дисциплину у тим.
„Овом тиму је потребан већи и снажнији ауторитет. Који ће на бази природне селекције даље наставити да ради селекцију играча, а онда на бази других елемената, Знам да су пуштене разноразне приче какав је тренер Душко, строг. Али ако хоћете врхунски резултат иза тога не стоје маме и тате ни менаџери. Може само да стоји огроман рад. Има још један фактор у томе, а то је војна дисциплина. Можете да имате десет МВП играча у овој екипи и да не освојите ништа. То се у скоријем периоду некима догодило. Мора да се буде тим. Немам шта о Душку да кажем, свуда где је радио узимао је трофеје. Оно што мене брине у овој сезони је да ли ћемо моћи финансијски да затворимо све. Наш буџет је укупно ове сезоне око 10.000.000 евра. Ту је први тим, стручни штаб, млађе селекције, школа кошарке, ту су сви. Ми никада нисмо комбиновали ни са менаџерима ни са кумовима, ни са ким“, истакао је Човић.
Душко Ивановић на клупу црвено-белих стиже као један од најискуснијих и најтрофејнијих европских тренера. Некадашњи тренер Лиможа, Барселоне, Панатинаикоса, Химкија, Бешикташа и Басконије (водио је у 3 наврата) власник је 17 тренерских трофеја у Швајцарској, Француској, Грчкој и Шпанији.
Гост Миљановог корнера био је некадашњи кошаркаш Звезде Владимир Штимац.
Никола Јокић - Sputnik Србија, 1920, 14.11.2022
СПОРТ
Јокића у Чикагу дочекало српско коло /видео/
Никола Јокић - Sputnik Србија, 1920, 14.11.2022
СПОРТ
Јокићев рекорд у асистенцијама – монструозна партија Камерунца који је изабрао Француску /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала