- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Кривичне пријаве због опструкције гласања и угрожавања безбједности

© Sputnik / Бобан НововићСукоб у Шавнику је спречен захваљујући интервенцији полиције
Сукоб у Шавнику је спречен захваљујући интервенцији полиције - Sputnik Србија, 1920, 14.11.2022
Пратите нас
Полиција је у Шавнику поднијела пет кривичних пријава због опструкције гласања и угрожавања сигурности у Шавнику.
Како се наводи у саопштењу Управе полиције, државном тужиоцу у Основном државном тужилаштву у Пљевљима поднета је кривична пријава против С. А. (43) због сумње да је извршио кривично дјело спречавање одржавања гласања и кривично дјело уништавање докумената о гласању.
„С. А. је током одржавања локалних избора на бирачком мјесту број 14. Крушевице употребом оловке уништио овјерене гласачке листиће на који начин је извршио кривично дјело уништавање документа о гласању, а што је за посљедицу имало прекид гласања на овом гласачком мјесту“, наводи се у саопштењу.
Полиција је кривичну пријаву поднијела и против Д. Б. (43) због сумње да је извршио кривично дјело повреда права гласања.
„Које је извршио на начин што је једном грађанину онемогућио вршења права гласања на бирачком мјесту број 1, зграда Општине Шавник. Осим тога овом лицу – Д. Б, Р. З. (56) и Н. К. (28) се ставља на терет кривично дјело спречавање одржавања гласања, које су извршили на начин што су донијели одлуку да прекину даљи изборни процес и спријече даље одржавање гласања, услед чега је гласање на бирачком мјесту број 1 прекинуто“, саопштено је из Управе полиције.
Полиција је, како се наводи у саопштењу, јуче око 16 сати у Шавнику спријечила сукоб између двије групе лица.
„Брзом реакцијом полиција је спријечила већи инцидент, а потом је извршила преглед возила које је користила једна група лице, којом приликом је пронађено и одузето пет дрвених палица. Од четири особе су прикупљена обавјештења на околности догађаја о чему је обавијештен државни тужилац у Основном државном тужилаштву у Пљевљима, који је наложио да се против С. А. (35) из Никшића поднесе кривична пријава због сумње да је извршио кривично дјело угрожавање сигурности“, наводи се у саопштењу.
Из Управе полиције су казали и да су њихови службеници јуче приликом контроле једног возила, прегледом три лица која су се у њему налазила, пронашли и одузели дрвену палицу, ручни спреј са надражујућим дејством и нож.
Избори у Шавнику - Sputnik Србија, 1920, 13.11.2022
РЕГИОН
Шавничани на гласање и наредне недјеље
Избори у Шавнику - Sputnik Србија, 1920, 13.11.2022
РЕГИОН
Шавничани четврту недељу заредом на биралиштима
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала