- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Пилоти руских хеликоптера добијају специјалну заштитну опрему

© Sputnik / Валентин Капустин / Уђи у базу фотографијаХеликоптер Ми-8МТВ на пољском аеродрому у зони специјалне војне операције у Украјини
Хеликоптер Ми-8МТВ на пољском аеродрому у зони специјалне војне операције у Украјини - Sputnik Србија, 1920, 14.11.2022
Пратите нас
Руска компанија „Армоком“ почела је да ради на развоју заштитног комплета за посаду хеликоптера, изјавио је Спутњику заменик генералног директора компаније Олег Фаустов.

„Посаде хеликоптера тренутно немају заштитну опрему. Постоје хеликоптери са кабином која има заштиту, а постоје кабине без ње, али чланови посаде немају појединачна средства за заштиту“, појаснио је саговорник.

Заштитни комплет ће имати кацигу, нови панцир, који ће имати све што је потребно како би посада функционисала, као и одело које је отпорно на ватру и у којем ће пилот моћи да контролише хеликоптер у свим временским условима.
Целокупан циклус од испоруке узорака за тестирање до почетка серијске производње ће бити спроведен у наредне две до три године.
Ударни хеликоптер Ка-52 Ваздушно-космичких снага Русије током борби у зони специјалне војне операције у Украјини - Sputnik Србија, 1920, 10.11.2022
Специјална операција у Украјини
Руски јуришни хеликоптери у успешној акцији уништавања украјинског упоришта /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала