- Sputnik Србија, 1920
ЕКОНОМИЈА
Спутњик Економија прати најновије вести, анализе и извештаје из Русије, региона и света.

Стамбени контејнери: Нови облик становања у Србији, чак и у луксузној варијанти /видео/

CC0 / Pixabay / Стамбени контејнер
Стамбени контејнер - Sputnik Србија, 1920, 14.11.2022
Пратите нас
Ко тренутно нема друго решење, а поседује комад земље, може да се скући за само неколико дана и неколико хиљада евра док се не нађе у могућности да пронађе трајније решење.Нису у питању дрвене или монтажне куће, јер и њихова израда траје, а по цени све су ближе класичним кућама. У питању су стамбени контејнери.
Коме се жури да што пре почне да користи плац за летовање, зимовање или викенд одмор на планини, поред реке или језера, а још нема за праву кућу, такозвани стамбени контејнер је идеално решење. Споља не делује ни најмање како му име звучи, а ентеријер је тек сасвим „друга прича“.
Контејнери се углавном могу видети на градилиштима где се користе као кацеларијски простор. Користе их и шпедитери, а понекад чак и цариници и полиција на граничним прелазима.
Међутим, они одавно више не изгледају као некада када им је намена била само пословна. Све више личе намодерне опремљене куће, а луксузнији имају зидови од стакла да би могло да се ужива у панорамском погледу.
Произвођачи у Србији, на пример, основни модел контејнерацене 3.500 евра плус ПДВ. Наглашавају да никаква грађевинска дозвола за постављање није потребна, а на друштвеним мрежамаможе се наћи податак да контејнер без спрата димензија 7x7,2 метра, чија је предња страна у стаклу, кошта 9.100 евра, плус ПДВ.
Сваки стамбени контејнер има водоводне инсталације за кухињицу, а купатило је унапред сређено - негде чак постоје и одвојен тоалет и купатило са кабином за туширање, пренео је "Курир".
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала