Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Вјоса Османи: Избори на северу Косова и Метохије 18. децембра

© Tanjug / AP/STRВјоса Османи
Вјоса Османи - Sputnik Србија, 1920, 14.11.2022
Пратите нас
Председница привремених институција у Приштини Вјоса Османи је након завршетка консултација са политичким партијама и Централном изборном комисијом такозваног Косова одредила 18. децембар, као датум ванредних избора за градоначелнике четири општине на северу Косова и Метохије: Северна Митровица, Зубин Поток, Лепосавић и Звечан, преноси Кљан Косова.
"Задужује се Централна изборна комисија Републике Косово да предузме све неопходне радње за организовање и одржавање избора за градоначелника општина: Северна Митровица, Зубин Поток, Лепосавић и Звечан, у складу са овом одлуком и законом на снази", наводи се у одлуци Османи о одређивању и расписивању датума ванредних избора за градоначелнике четири општине на северу Косова и Метохије.
Након састанка са представницима политичких партија, Османијева је истакла да ће се обратити међународним партнерима са захтевом за праћење избора и што веће међународно учешће у том изборном процесу.
Она је, како се наводи, нагласила да ће безбедносне институције предузети све мере како би се грађани, без обзира на етничку припадност, осећали заштићено, безбедно и остварили своја уставна права.
Састанак је уследио након што су градоначелници четири српске општине на северу Космета поднели оставке због одлуке Приштине о регистарским таблицама.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала