Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Боцан-Харченко о срамној изјави из ЕУ о РТ на српском: Брига их за мишљење већине држављана Србије

© Sputnik / Лола ЂорђевићАлександар Боцан-Харченко на отварању конференције координтора акције "Бесмртни пук" у Србији
Александар Боцан-Харченко на отварању конференције координтора акције Бесмртни пук у Србији - Sputnik Србија, 1920, 15.11.2022
Пратите нас
Европска унија поново је цинично бацила у заборав општеевропске вредности и фактички затражила од Србије да забрани рад РT у земљи, казао је амбасадор Русије у Србији Александар Боцан-Харченко поводом срамне изјаве известиоца Европског парламента за Србију Владимира Билчика о почетку рада РТ Балкан на српском језику.
Саопштење руског амбасадора преносимо у целости
"Представници Европске уније су још једном – сада преко посланика Европског парламента Владимира Билчика – цинично бацили у заборав општеевропске вредности, које они наводно толико чувају. Поменути Билчик, не бирајући речи, фактички је затражио од Србије да забрани рад РT у земљи.

О каквој се слободи изражавања може причати у Европи када се од Београда захтева да одустане од тог основног демократског принципа у име успешног напредовања српског народа ка „светлој будућности“ у Европској унији? При томе Билчика, као и, додуше, било кога у европским институцијама, не занима мишљење већине држављана Србије, који желе да се информишу на РT.

Уз то, Билчикова теза („да се не дозволи стварање руског центра за дезинформацију“) није нова: у Европи слободу изражавања вековима гуше, позивајући се на борбу против тобожње пропаганде и 'вербалне прљавштине'", навео је Боцан-Харченко.
Подсетимо, известилац Европског парламента за Србију Владимир Билчик поводом почетка рада РТ Балкан на српском језику, рекао је да је то у супротности са српском обавезом да се усклади са спољном политиком Европске уније и додао да се од Србије, која је кандидат за чланство у ЕУ, очекује да дели европске вредности.
Штанд РТ-а на Петербуршком међународном економском форуму - Sputnik Србија, 1920, 15.11.2022
СРБИЈА
РТ почео да ради на српском језику
Запослени у офису канала РТ у Москви - Sputnik Србија, 1920, 15.11.2022
ДРУШТВО
„Браћо, гледајте РТ“: Главна уредница упутила поруку на српском језику
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала