- Sputnik Србија, 1920
Катар 2022
Светско првенство у фудбалу 2022. године одржава се у Катару, пратите сва дешавања са највећег фудбалског такмичења уз Спутњик спорт.

Ексклузивно из Бразила: Подељену земљу између Лулиних и Болсонарових могу да „помире“ Нејмар и екипа

© AFP 2023 / VINCENZO PINTOБразил, Светско првенство
Бразил, Светско првенство - Sputnik Србија, 1920, 15.11.2022
Пратите нас
Тачно осам дана остало је до премијере репрезентације Србије на Мундијалу у Катару и великог дербија са Бразилом, једним од највећих фаворита на турниру. Жреб није имао милости према Пиксијевом тиму, сместио је „Орлове“ у тешку групу, а како нас виде први ривали на Мундијалу питали смо Родрига Оливеиру, једног од најпознатијих бразилских новинара.
Репортер „Радија Гауча“ и новинар дневног листа „Зеро Ора“ запутио се ка Катару одакле ће извештавати земљаке у наредних месец дана о свим дешавањима у вези са бразилским национални тим.
Ипак, одвојио је и време да за Спутњик спорт пренесе очекивања, како из своје земље, тако и од нашег тима који, евидентно, познаје до танчина.
Шта мислиш о српској репрезентацији?
Верујем да ће Србија бити тежак ривал за Бразил. Откако је Драган Стојковић преузео екипу, Србија се доста поправила, победила Португалију у квалификацијама и тријумфовала у Лиги нација. Србија има посебно добар напад. Ми овде у Бразилу смо уверени да смо велики фаворити на шампионату, али сам сигуран да да нам неће бити лако у групној фази. Видели смо снагу Србије у мечевима са Шведском и Норвешком, које се нису пласирале у Катар, али нису слаби противници. Мислим да је Србија кандидат да буде пријатно изненађење на овом Мундијалу.
© Фото : ФССДраган Стојковић Пикси
Драган Стојковић Пикси - Sputnik Србија, 1920, 15.11.2022
Кога видиш као главну опасност у нашем тиму?
– Напад. Мало је тимова на свету који имају у нападу тако квалитетне играче као што су Влаховић или Тадић. Митровић и Јовић су такође добри голгетери. Мислим да Стојковић има добре опције у нападу. Пример тога је податак да је Србија дала шест голова на последње две утакмице са Шведском и Норвешком.
Мислиш ли да српски тим има неку слабу тачку?
– Мислим да је Србија офанзиван тим са сјајним нападом. Зато, против јачих екипа би могло да буде више простора у одбрани. Сергеј Милинковић-Савић није у најбољој форми и видећемо како ће везни ред успевати да заштити одбрану. Мислим да Србија мора да поведе рачуна о одбрани, посебно против Бразила који има доста добрих нападача.
Који је главни адут Бразила у утакмици са Србијом?
– Такође напад. Најбоља ствар за Бразил је да овог пута не зависи све само од Нејмара као у Русији. Ако га будете зауставили добро, ту су Ричарлисон, Рафиња или Винисијус Жуниор. Тим је добро вођен од стране селектора Титеа.
© Sputnik / Антон Денисов / Уђи у базу фотографијаДушан Тадић и Нејмар
Душан Тадић и Нејмар - Sputnik Србија, 1920, 15.11.2022
Који резултат очекујеш на премијери?
– Бразил је сигурно фаворит и надам се да ће победити у све три утакмице у групној фази. Али, сигуран сам да ниједна утакмица ни са Србијом ни са Швајцарском неће бити лака. Против Србије предвиђам минималну победу од 1:0.
Каква је атмосфера међу бразилским навијачима?
– Сјајна и узбудљива. Бразилци су пре неколико недеља имали тешке, неизвесне и напете изборе за председника између Луле и Болсонара. Држава је подељена између левице и деснице. Мислимо и надамо се да ће Светско првенство донети мир у животе породица и пријатеља који су сукобљени због политике. За Бразилце не постоји ништа узбудљивије од Светског првенства. Једва чекамо турнир, уверени да можемо да будемо шампиони света у Катару.
© AP Photo / Andre PennerИзбори у Бразилу
Избори у Бразилу - Sputnik Србија, 1920, 15.11.2022
Бразил чека на светску титулу 20 година, да ли нација верује да је Катар права шанса?
– Да. Бразил је много бољи него што је био 2018. године, а приде игра и леп и допадљив фудбал. На Мундијалу 2006. имали смо један од најбољих тимова икада, али је издање било разочаравајуће. Међутим, од 2010. до 2018. ниједан тим Бразила није био јак као овај у Катару. Имамо добре играче у свим линијама тима и уверени смо у титулу. Али, да, 20 година без трофеја ствара одређени притисак.
Које су мане овог бразилског тима?
– Моја највећа брига је што Бразил није могао да игра пријатељске утакмице са селекцијама из Европе током припрема. Пошто су Европљани играли Лигу нација између себе, наш тим је био осуђен на провере са тимовима из Јужне Америке, Азије и Конкакафа. Мислим да би недостатак искуства са европским тимовима могао да буде проблем. А морамо и да се молимо за Данила, да се не повреди јер немамо замену за њега. Тите је повео на пут 39-годишњег Данија Алвеса, али он није у форми. Као и код сваког нападачког тима, одбрана је највећа брига.
© AFP 2023 / VINCENZO PINTOБразил, Светско првенство
Бразил, Светско првенство - Sputnik Србија, 1920, 15.11.2022
На које играче се Бразил највише ослања?
Нејмар, Винисијус Жуниор, Ришарлисон, Каземиро и Лукас Пакета.
Могу ли Србија и Бразил заједно да прођу до нокаут фазе из ове групе?
– Да, сигурно. Мислим да ће Бразил бити први у групи, а да ће се Србија и Швајцарска борити за друго место. Ако бих морао да се кладим, кладио бих се на Србију даће бити друга у групи“, поручио је Родриго Оливеира на крају разговора за Спутњик.
Фудбалери Србије прослављају погодак - Sputnik Србија, 1920, 02.11.2022
Катар 2022
Пратите Мундијал и Србију уз Спутњик спорт!
► Недавно је гост емисије Миљанов корнер био новинар Небојша Петровић који је говорио о Светском првенству.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала