- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Додик преузео дужност председника Српске /фото, видео/

© Фото : Спутњику уступила РТРСМилорад Додик
Милорад Додик - Sputnik Србија, 1920, 15.11.2022
Пратите нас
Новоизабрани председник Републике Српске Милорад Додик преузео је дужност од досадашње председнице Српске Жељке Цвијановић.
Додик је, у обраћању након свечаног чина примопредаје дужности у Палати Републике, подсетио да је трећи пут на овој функцији, додајући да је пред нама изазовно време које захтијева јединство и заједништво.
"Трећи пут сам овде. Народна воља, наш ангажман, околности су то све хтеле. Једнако сам срећан и поносан, а морам рећи и одговорнији него што сам можда био први пут. Функција председника Републике није само оперативна, она је и симболична, у себи носи и политички, морални, психолошки и сваки други дигнитет", истакао је Додик током свечаног чина.
Он је подсетио да је прије четири године заједно са Жељком Цвијановић стајао на истом овом месту, само у обрнутим улогама.
"Ја сам ишао у Сарајево, она је остала овде, сад она иде у Сарајево, а ја остајем овде", навео је Додик.
Цвијановићева, која је новоизабрани српски члан Председништва БиХ, истакла је да је Република Српска стабилна, способна да овлада свим процесима и очува стабилност и мир.
Она је захвалила Додику за све године заједничког успешног рада, подсећајући да сутра ступа на нову дужност.
"Председник Додик и сви наши људи у НСРС и Влади моћи ће се ослањати на мене, као што и ја знам да ћу се моћи ослонити на њих и бележићемо заједно нове успехе", истакла је Цвијановићева.
Додик и Цвијановићева претходно су положили заклетву у Народној скупштини Републике Српске.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала