- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Норвежанин избацио Надала са Мастерса у Торину

© AP Photo / Antonio CalanniТејлор Фриц - Каспер Руд, Торино, Мастерс
Тејлор Фриц - Каспер Руд, Торино, Мастерс - Sputnik Србија, 1920, 15.11.2022
Пратите нас
Норвешки тенисер Каспер Руд славио је против Американца Тејлора Фрица са 2:1 (6:3, 4:6, 7:6) и тако је математички избацио са завршног Мастерса у Торину великог Рафаела Надала.
Наиме, чим је Kаспер Руд освојио први сет у дуелу против Американца то је био знак да је завршни мастерс у Торину буквално завршен за Шпанца и пре трећег кола групне фазе.
Рани брејк у другом гему, одредио је исход првог сета. Норвежанин је лако побегао на 3:0, што Фриц није успео да стигне, па се помирио са губитком првог сета - 6:3.
Надал је у првом колу поражен од Тејлора Фрица у два сета, да би у уторак изгубио и од Феликса Оже-Алијасима такође глатко.
Рафаел Надал, Париз, Берси - Sputnik Србија, 1920, 15.11.2022
СПОРТ
Надал после нове катастрофе дао обећање за 2023.
Наду му је давао евентуални пораз Kаспера Руда од Тејлора Фрица у два сета, јер би у том случају, Надал и Руд у директном окршају, па уз много математике, имали прилику да се можда боре за пласман даље.
Овако, још један завршни мастерс је за Надала завршен и Шпанац ће и ове године остати без прилике да освоји трофеј који никада пре није подигао.
Што се тиче дуела Фрица и Руда, у другом сету обојица су водили егал борбу током девет гемова. Американац је пропустио три брејк лопте у другом гему, али му је Руд грешкама олако омогућио брејк за 6:4 и изједначење.
На крају је Норвежанин славио.
У трећем колу у четвртак Фриц игра са Феликсом Оже-Алијасимом, док ће Каспер Руд наступити против Рафаела Надала у за Шпанца ревијалном дуелу.
Standings provided by Sofascore
►За Спутњик је недавно причао Новак Ђоковић.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала