- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Ђоковић открио како „улази у главу“ Циципаса

© AP Photo / Antonio CalanniЂоковић - Циципас, Торино, Мастерс
Ђоковић - Циципас, Торино, Мастерс - Sputnik Србија, 1920, 15.11.2022
Пратите нас
Новак Ђоковић одиграо је одличан меч против Стефаноса Циципаса и тако победом отворио групну фазу Завршног мастерса у Торину. Српски тенисер задовољан је био својом игром, а говорио је и о рекорду Роцера Федерера који може да изједначи уколико дође до титуле.
Осам пута је Новак победио Стефаноса Циципаса и ушао је у меч у Торину као велики фаворит јер је један од играча који најбоље „улазе у главу“ грчког аса. Још једном је морао Циципас да се поклони Новаку, а српски тенисер истакао је да је од почетка био фокусиран и спреман да искористи ретку прилику да одузме сервис противнику.
„Почео сам меч веома добро. Знао сам да ће бити много лаких гемова на обе стране јер су услови брзи, надморска висина је велика и тешко је ритернирати. Ако погађаш права места на сервису, доћи ће лаки поени. Тако је и било. Знао сам да са играчем који има такав сервис имам шансу у можда једном-два гема, и био сам усредсређен када се та прилика указала. То је утицало на цео меч, иако је био тек први гем“, истакао је Новак после меча.
Српски ас подвукао је да му је добар сервис био изузетно важан сегмент у кључним тренуцима као што је био тај-брејк у другом сету.
„Желео сам да будем константан и да наставим да сервирам добро, што сам и урадио. Завршио сам меч у тај брејку уз помоћ два изврсна сервиса, то увек помаже. У тај брејку сам успео да му прочитам сервис када је било потребно, један сјајан пасинг шот. Нијансе су одлучиле. Био сам чврст с основне линије, терао га да игра, добро сервирао. Сјајно издање све скупа“, задовољан је Ђоковић.
На Завршном Мастерсу до сада је освојио пет трофеја и фали му само један како би се изједначио са Роџером Федерером који држи рекорд са шест титула.

„Наравно да сам свестан тога, увек је велики мотив писати историју овог спорта. То не утиче на цео приступ јер сам довољно искусан, знам како да се спремим, али јесам свестан те могућности. Задовољство је и част опет бити у тој позицији“, закључио је Ђоковић.

►За Спутњик је недавно причао Новак Ђоковић.
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 15.11.2022
СПОРТ
Новак Ђоковић иде у Аустралију! Министар поништио забрану – велика победа српског шампиона!
Ђоковић - Циципас, Торино, Мастерс - Sputnik Србија, 1920, 14.11.2022
СПОРТ
Новак дотукао Циципаса и кренуо по круну у Торину
Руски тенисер Андреј Рубљов - Sputnik Србија, 1920, 14.11.2022
СПОРТ
Руски дерби – за памћење! /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала