- Sputnik Србија, 1920, 19.07.2021
Подкаст
Спутњик вам представља своју аудио и видео продукцију. Ауторске емисије, ексклузивни интервјуи, анализе горућих питања, репортаже…

Млади и патриотизам - са мастера на Кембриџу на докторске студије у Београд | Технограм

© Fotolia / TilialucidaНаучник, илустрација
Научник, илустрација - Sputnik Србија, 1920, 15.11.2022
Пратите нас
Одлазак младих, све мањи број школованих који планирају живот у Србији и феномен „ово нема нигде осим код нас“ - све су то наслови који у својој суштини представљају генерализацију и креирају нетачан мит о младим људима, њиховим тежњама, расположењу и амбицијама.
Пример Ђорђа Огризовића, члана Петнице, првака са многих државних и светских такмичења у знању и човека који је након основних студија завршио мастер студије на Кембриџу да би се данас вратио на докторске студије у Београду, оповргава претходне тврдње.
О томе шта значи традиција универзитета и која искуства и знања доноси Ђорђе у Србију, као и томе како бити најбољи и како представљати своју земљу у иностранству у емисији „Технограм“ говори управо Ђорђе Огризовић, студент докторских студија на Технолошко-металуршком факултету у Београду.

О емисији „Технограм“

Технограм“ је емисија портала и радија Спутњик коју води Марко Николић. Теме се тичу нових технологија, иновација у различитим областима и успешних бизнис модела. Eмитује се сваког другог уторка у 21.00.
Млади и патриотизам - са мастера на Кембриџу на докторске студије у Београд | Технограм
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала