- Sputnik Србија, 1920
ЕКОНОМИЈА
Спутњик Економија прати најновије вести, анализе и извештаје из Русије, региона и света.

„Треба да се предузму неки кораци“: ЕУ спремна да помогне Црној Гори да заврши ауто-пут до Србије

© Фото : Youtube/MediaBiro/PrintscreenАуто-пут Смоковац-Матешево, деоница ауто-пута Бар-Бољаре у Црној Гори
Ауто-пут Смоковац-Матешево, деоница ауто-пута Бар-Бољаре у Црној Гори - Sputnik Србија, 1920, 15.11.2022
Пратите нас
Европска комесарка за транспорт Адина Валеан изјавила је данас да је ауто-пут кроз Црну Гору према Србији веома важан пројекат и да Европска комисија даје подршку да се он изгради.
„Треба да се предузму неки кораци да би се омогућила солидна финансијска подршка комисије и ми смо спремни да помогнемо Црној Гори да заврши овај пројекат“, изјавила је Валеан на министарском састанку Уговора о транспортној заједници под председавањем Црне Горе.
На састанку су учествовали министри саобраћаја партнера са Западног Балкана, а био је посвећен примени европских прописа у области транспорта.
Адина Валеан је рекла да су земље Западног Балкана напредовале у примени европског транспортног законодавства, у примени техничких стандарда, мера безбедности и сигурности, управљању саобраћајем и мерама за заштиту животне околине.
Само примена ових стандарда може да помогне у интеграцији балканске транспортне мреже у ЕУ, рекла је комесарка и додала да, ипак, земље Западног Балкана морају да направе више напора и да им је потребна допунска техничка помоћ Уније, пренео је Танјуг.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала