Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Вучић у чеченској ношњи: Изасланик Кадирова донео специјалан поклон председнику Србије /фото/

© Sputnik / Лола ЂорђевићАлександар Вучић
Александар Вучић - Sputnik Србија, 1920, 15.11.2022
Пратите нас
Турко Даудов, изасланик лидера Чеченије Рамзана Кадирова у арапским и муслиманским земљама, састао се са председником Србије Александром Вучићем у Београду. Даудов је Вучићу уручио традиционални чеченски огртач и капу.
Даудов је Вучићу пренео поздраве Кадирова председнику Србије и српском народу.
„У свету је данас сложена политичка ситуација, а Русија је стала у заштиту духовних, традиционалних и породичних вредности и показала Западу да не прихвата туђе идеологије које он намеће, па се може казати да је цео западни свет устао против тога. Међутим, без обзира на све потешкоће и колосални притисак Европе, руководство и народ Србије не само да нису устали против, већ су показали и подршку Русији. У вези са тим, Рамзан Кадиров ме замолио да вам лично искажем поштовање и пренесем вам да су вишевековни братски односи Русије и Србије још једном показали своју страну“, рекао је Даудов Вучићу, преноси „Грозни информ“, званична новинска агенција Чеченске републике.
Председник Србије Александар Вучић захвалио се на топлим речима подршке Рамзана Кадирова, наводи агенција,
„Руски народ за нас је братски народ и вишевековна историја то није једном доказала. Због тога, руско-српски односи неће бити уништени ни под каквим притисцима“, изјавио је Вучић.
Даудов је председнику Србије уручио на дар национални чеченски огртач и капу, подвукавши да је „чврстина Срба слична суровом карактеру горштака“.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала