- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

„Повратак Америке почиње управо сада“: Трамп објавио кандидатуру за председничке изборе

© AP Photo / Andrew HarnikДоналд Трамп
Доналд Трамп - Sputnik Србија, 1920, 16.11.2022
Пратите нас
Бивши председник САД Доналд Трамп објавио је своју кандидатуру на председничким изборима, који ће се у тој земљи одржати 2024. године.
Одлуку да улази у председничку трку Трамп је својим присталицама саопштио јуче на његовом имању Мар-а-Лаго на Флориди пред телевизијским камерама.
„Да бих Америку поново учинио великом и славном, вечерас објављујем своју кандидатуру за председника Сједињених Држава“, рекао је Трамп окупљенима у Мар-а-Лагу где ће бити седиште његове кампање.
„Моји суграђани, повратак Америке почиње управо сада“, почео је Трамп у својој уводној речи присталицам. „Никада није било ничега што би могло да се такмичи са оним што смо сви урадили.
„За милионе Американаца, протекле две године под Џоом Бајденом биле су време бола, тешкоћа, анксиозности и очаја, како ми говоримо, инфлација је највећа у последњих 50 година, цене гаса су достигле највише нивое у историји, и очекујте да ће они ићи много више, сада када су стратешке националне резерве – које сам ја напунио – практично истрошене како би се цене бензина одржале ниже непосредно пре избор“, навео је Трамп.
Додао је да то неће бити само његова кампања, већ свих републиканаца. Уколико победи, Трамп ће постати други председник САД коме је то пошло за руком на два неузастопна избора.
Доналд Трамп - Sputnik Србија, 1920, 09.11.2022
СВЕТ
„Катастрофално и нечувено“: Трамп позива на протесте због проблема са гласањем
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала