- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

АП: Ракету, која је пала у Пољској, испалила украјинска војска

© Sputnik / Sergey Pivovarov / Уђи у базу фотографијаПВО систем С-300 на војним вежбама
ПВО систем С-300 на војним вежбама - Sputnik Србија, 1920, 16.11.2022
Пратите нас
Ракету, која је јуче пала у Пољској, лансирале су украјинске трупе, саопштила је агенција АП, позивајући се на америчке званичнике.

„Првобитни подаци указују на то да су ракету, која је пала на територију Пољске, испалиле украјинске снаге на руску ракету која се приближавала“, наводи се у саопштењу.

Председник Турске Реџеп Тајип Ердоган је раније изјавио да Русија није умешана у инцидент са падом ракете у Пољској. По његовим речима, током разговора са немачким канцеларом Олафом Шолцом добио је информацију да је до инцидента могло доћи услед техничке грешке.
Пољски медији су објавили 15. новембра да су две ракете пале на територију Пољске у близини границе са Украјином. Погинуле су две особе. Након инцидента, Министарство спољних послова Пољске је саопштило да су ракете руске производње, док је председник Анджеј Дуда истакао да засад нема тачних информација о томе.
Руско Министарство одбране је истакло да руска војска није гађала мете у подручју украјинско-пољске границе, те да су изјаве Варшаве о умешаности Москве провокација.
Реџеп Тајип Ердоган - Sputnik Србија, 1920, 16.11.2022
Специјална операција у Украјини
Ердоган: Русија нема везе са инцидентом у Пољској - могуће да је техничка грешка
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала