- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Додик: НАТО пут БиХ не постоји

© Tanjug / STRAHINJA ACIMOVICСрпски члан Председништав БиХ Милорад Додик
Српски члан Председништав БиХ Милорад Додик - Sputnik Србија, 1920, 16.11.2022
Пратите нас
Председник Републике Српске Милорад Додик, који је у Сарајеву присуствовао полагању заклетве новоизбраних чланова Председништва, поручио је да НАТО пут БиХ не постоји, да о томе нема усаглашеног става, те да је све што је Жељко Комшић рекао у свом обраћању "чиста лаж".
Додик је коментаришући поруке хрватског члана Председништва БиХ на Твитеру написао да постоји само сарадња и да је, како је навео, оваквим својим надобудним понашањем и једностраним иступањем Жељко Комшић још једном показао каква ће његова политика бити и убудуће.
"То је политика лажи, подвала и срамоћења БиХ на међународном плану", написао је Додик.
Поручио је да је "све што је Жељко Комшић рекао у свом обраћању чиста лаж" и да је зато, како је нанвео, напустио конститутивну седницу Председништва БиХ док је он говорио.
"Жељко Комшић није изабран од грађана и грађанки, како то лажно тврди него га је бирао један део Федерације, и то не онај који је требало - хрватски народ, како то налаже Устав БиХ, него бошњачки", написао је Додик.
Истакао је да је "Комшић преварама и лажима дошао до позиције у Председништву и по четврти пут отео Уставом дефинисано право хрватском народу да буде биран".
"А истим сплеткама користио се и све ове четири године које смо обављали дужност колективног шефа, да своје личне ставове представи као званични став Председништва. Све што је рекао о интеграцијама, сарадњи с НАТО-ом је измишљотина", навео је Додик.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала