- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Бајден: Мало је вероватно да је ракета у Пољску долетела из Русије

© AP Photo / Carolyn KasterБела кућа у Вашингтону
Бела кућа  у Вашингтону - Sputnik Србија, 1920, 16.11.2022
Пратите нас
Прелиминарне информације оспоравају тврдње да је ракета, која је пала у Пољској, лансирана из Русије, изјавио је председник Сједињених Америчких Држава Џозеф Бајден.
„Постоје прелиминарне информације које то оспоравају. Не желим ништа да кажем, док све не истражимо“, рекао је он одговарајући на питање да ли је рано да се каже да је ракета лансирана из Русије.
Амерички председник је додао, да је мало вероватно да је ракета лансирана из Русије, ако се погледа путања, али да ће се истражити.
Бајден је разговарао са новинарима након састанка са светским лидерима на самиту Г20, који је сазван због инцидента у Пољској.
Пољски медији су 15. новембра објавили да су две ракете пале на територију Пољске у близини границе са Украјином. Након тога премијер Пољске сазвао је састанак Комитета Савета безбедности.
Министарство одбране Русије је саопштило да изјаве Пољске о „руским ракетама“ су намерна провокација у циљу ескалације ситуације, руским средствима нису изведени никакви удари у близини украјинско-пољске границе.
Пшеводув је градић који се налази на пет километара од границе са Украјином. Познато је да су службе примиле поруку о експлозији пре 16 часова. Прво су саопштили о двоје погинулих и уништеном трактору.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала