- Sputnik Србија, 1920
Катар 2022
Светско првенство у фудбалу 2022. године одржава се у Катару, пратите сва дешавања са највећег фудбалског такмичења уз Спутњик спорт.

Изненадио је јер није знао за Србију – а он не зна ни имена својих /видео/

© AFP 2023 / DANIEL BELOUMOU OLOMOРигоберт Сонг
Ригоберт Сонг - Sputnik Србија, 1920, 16.11.2022
Пратите нас
Kао и готово уочи сваког Светског првенства, и ове године из редова камерунске репрезентације стижу помало и бизарне вести. Углавном су то до сада били штрајкови и протести играча због неисплаћених премија, али сада је ситуација нешто другачија.
Наиме, прошле недеље је селектор Ригоберт Сонг објавио списак играча за Мундијал у Kатару, баш као и све његове колеге.
Међутим, једино се он мучио с читањем имена својих изабраника, неколико пута их је лоше изговорио па су морали да му помажу и окупљени новинари.
Такве грешке одмах су покренуле лавину реакција, поготово његових критичара, с којима се суочава још откако је стигао на ову позицију.
Сонг је Kамерун преузео крајем овог фебруара, у подоста неочекиваном развоју догађаја, када је смењен дугогодишњи селектор Тони Консеисао.
Сада критичари тврде како је овај Сонгов списак за Kатар заправо саставио, или наметнуо, неко сасвим други, а не он сам. Спомиње се, наводно, и могући утицај државне власти, јер су се на листи нашла и нека неочекивана имена, баш као што је и Сонг изненађујуће дошао до функције селектора.
Kолико је заправо био успешан у том свом бирању играча, видеће се врло ускоро, а имаће поприлично тежак задатак већ у групној фази, када га очекују дуели са Швајцарском, Србијом и Бразилом.
► Недавно је гост емисије Миљанов корнер био новинар Небојша Петровић који је говорио о Светском првенству.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала