- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Министарство одбране Русије: У Пољску пали делови ракете украјинског система С-300

© AP Photo / Evgeniy MaloletkaУкрајинска војска
Украјинска војска - Sputnik Србија, 1920, 16.11.2022
Пратите нас
Министарство одбране Русије саопштило је да су на територију Пољске пали делови ракете украјинског ПВО система С-300.

„Делове ракете, који су пронађени у насељеном месту Пшеводув, а који су приказани на фотографијама објављеним у Пољској 15. новембра, руски стручњаци војног комплекса недвосмислено су идентификовали као елементе противавионске вођене ракете система ПВО С-300 ваздухопловних снага Украјине“, наводи руско Министарство одбране.

Изјаве различитих украјинских извора и страних званичника да су у насељу Пшеводув наводно пале „руске ракете“ представљају намерну провокацију с циљем ескалације ситуације, наводи руско Министарство.
„Наглашавамо да су високо прецизним нападима гађани само циљеви на територији Украјине и то на удаљености од најмање 35 километара од украјинско-пољске границе“, прецизира руска војска.

Огласио се Кремљ

Портпарол Кремља Дмитриј Песков изјавио је да ситуација са ракетом у Пољској не даје никаквог повода за ескалацију.
„Пољаци су имали сва могућа средства да одмах саопште да је реч о деловима ракете С-300. Одмах би сви стручњаци схватили да то не може бити ракета која има везе са руским Оружаним снагама“, рекао је званични представник руског председника.
Пољски медији су 15. новембра објавили да су две ракете пале на територију Пољске у близини границе са Украјином. Након инцидента, Министарство спољних послова Пољске је саопштило да су ракете руске производње, док је председник Анджеј Дуда истакао да засад нема тачних информација о томе.
Руско Министарство одбране је истакло да руска војска није гађала мете у подручју украјинско-пољске границе, те да су изјаве Варшаве о умешаности Москве провокација.
Председник САД Џо Бајден - Sputnik Србија, 1920, 16.11.2022
СВЕТ
Ројтерс: Бајден информисао НАТО и Г7: Експлозију у Пољској изазвала украјинска ракета
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала