- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

„Ростех“ представио нови систем „Јупитер“ за управљање дроновима у градовима /фото/

© Fotolia / ChirnoagarazvanБеспилотна летелица
Беспилотна летелица - Sputnik Србија, 1920, 16.11.2022
Пратите нас
Државна корпорација „Ростех“ је властима у Москви представила систем „Јупитер“, нови комплекс за управљање дроновима у градовима, наводи се у саопштењу корпорације.

„Компанија ‘Азимут’, која је у саставу државне корпорације ‘Ростех’, је московским властима представила све могућности новог комплекса. Систем ‘Јупитер’ омогућава оператору да усагласи летове, прати премештање дронова у реалном времену, дефинише оптималне маршруте и избегава судар са различитим објектима“, пише у саопштењу.

„Јупитер“ је комплекс аутоматизованих средстава који омогућава да се у градским условима одржи висок степен аеромобилности. Он ефикасно регулише ваздушни саобраћај у великим градовима. Током тестирања система на полигону у Сколкову је приказано како програмско решење може да повећа оперативност у испуњавању задатака који се тичу испоруке терета, мониторинга и снимања из ваздуха.

„Сфере коришћења дронова се стално шире и они се примењују као курири или као средства за посматрање. У случају да почну масовно да се користе, онда је неопходно да се размисли о организацији безбедног кретања дронова, а посебно у условима великих градова. Систем су направили експерти компаније ‘Азимут’, који су задатак ефикасно решили“, рекао је извршни директор Ростеха Олег Евтушенко.

„Јупитер“ омогућава интеграцију дронова у јединствено ваздушно пространство Русије, шаље их по строго одвојеним маршрутама, остварује синхронизацију и мониторинг апарата у заједнички систем. Омогућава да се ефикасније и безбедније користе цивилни дронови“, додао је он.
Највећа предност „Јупитера“ је способност да обезбеди праћење летова беспилотних летелица, њихову регистрацију, идентификацију, ауторизацију, постављање граница територије и праћење руте. Овим системом се може комуницирати са Државном корпорацијом за организацију ваздушног саобраћаја и другим регулаторима. Осим тога, „Јупитер“ може да упозори оператора и самостално прилагоди путању лета дрона у случају приближавања инфраструктурним објектима или другим летелицама.
Ратна морнарица Русије - Sputnik Србија, 1920, 26.10.2022
РУСИЈА
„Ростех“: Почеле серијске испоруке ПВО система „Панцир-МЕ“ Ратној морнарици Русије
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала