- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Руски вицепремијер: Говор председника МОК-а на Г20 ─ дворструка игра

© AFP 2023 / JACK GUEZПредседник Међународног олимпијског комитета (МОК) Томас Бах
Председник Међународног олимпијског комитета (МОК) Томас Бах - Sputnik Србија, 1920, 16.11.2022
Пратите нас
Позив председника Међународног олимпијског комитета (МОК) Томаса Баха да подржи политичку неутралност спорта је манифестација двоструке игре, ова изјава је далеко од истине, сматра вицепремијер Русије Дмитриј Чернишенко.
„Изјаве Томаса Баха на Г20 да међународни спорт не треба да постане средство за постизање политичких циљева су далеко од истине. Пре мање од годину дана су захваљујући Баху и другим функционерима руске спортисте суспендовали са свих могућих међународних такмичења, а параолимпијцима није дозвољено да иду на Параолимпијаду у Пекинг, када је већина већ стигла у Кину на тренинг. Руска реторика из Бахових уста није изненадно увиђање, према његовим закулисним радњама међународне федерације преправљају своје повеље, стварајући преседане за касније искључивање руских спортских федерација из својих редова“, рекао је Чернишенко.

„Бахов говор на Г20 су двострука игра и баналан покушај да се прикрију политички мотивисани кораци МОК-а. Доказ тога је одсуство било каквог конкретног предлога МОК-а у декларацији групе Г20“, додао је руски званичник.

Бах је раније у обраћању учесницима самита Г20 на Балију позвао лидере земаља да подрже политичку неутралност спорта. Он је додао да би на Олимпијади требало да учествују спортисти земаља које се налазе у сукобу.
МОК је након заоштравања ситуације у Украјини крајем фебруара препоручио међународним спортским федерацијама да не дозволе руским и белоруским спортистима да учествују на својим такмичењима. У својим недавним говорима Бах је више пута позивао на смањење политизације спорта.
Председник Међународног олимпијског комитета Томас Бах - Sputnik Србија, 1920, 19.10.2022
СПОРТ
Лицемерје незапамћеног нивоа – говоре о инклузији, а и даље забрањују Русе
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала