- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Русија: Хоће ли се Пољска извинити?

© AP Photo / Dmitry LovetskyМинистарство иностраних послова Руске Федерације
Министарство иностраних послова Руске Федерације - Sputnik Србија, 1920, 16.11.2022
Пратите нас
Званична представница Министарства иностраних послова Русије Марија Захарова упитала је да ли ће се пољске власти извинити за антируску хистерију која је уследила након пада ракете на територију Пољске.

„Председник Пољске рекао је да је пад ракете 'несрећан случај'. Још јуче смо слушали хистерију пољских званичника и политичара. Хоће ли се извинити пољске институције које су себи дозволиле антируске испаде и које су у поноћ позвале амбасадора Русије у Варшави Сергеја Андрејева?“, написала је Захарова на Телеграму.

Пољски медији су 15. новембра увече саопштили да су две ракете пале на територију Пољске у близини границе са Украјином. У инциденту су погинуле две особе. Након тога је ноћу 16. новембра у Министарство спољних послова Пољске хитно позван руски амбасадор у Варшави Сергеј Андрејев. Како је саопштено, руског амбасадора је примио пољски министар спољних послова Збигњев Рау и том приликом је „обављен веома кратак разговор“.
Портпарол Кремља Дмитриј Песков раније је изјавио да су званичници низа западних земаља, укључујући Пољску, хистерично реаговали на инцидент са ракетом без правих информација о догађају, истакавши да је реч о још једној помахниталој русофобичној реакцији.
Председник Пољске Анджеј Дуда изјавио је данас да постоји велика вероватноћа да је ракета која је пала на територију Пољске припадала снагама ПВО Украјине.
Пољска војска - Sputnik Србија, 1920, 16.11.2022
РУСИЈА
Званична Варшава признала да је ракета која је пала у Пољску највероватније – украјинска
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала