- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Ко је руски сниматељ који је бицепсима задивио Бајдена

© Фото : Social media page of Yuri SholmovСниматељ Јуриј Шолмов
Сниматељ Јуриј Шолмов - Sputnik Србија, 1920, 17.11.2022
Пратите нас
Руски сниматељ Јуриј Шолмов, који је доспео у жижу јавности након што му је амерички председник Џо Бајден похвалио ни мање ни више него – бицепсе, испричао је своје утиске о несвакидашњем сусрету са лидером САД током самита Г20 на Балију.
Четрдесетједногодишњи Московљанин више од 15 година ради као сниматељ руског „Првог канала“. За то време био је свуда и видео је свашта. Међутим, због блиског сусрета са Бајденом током неформалног разговора светских лидера на маргинама самита Г20, доспео је у центар пажње.
По речима Шолмова, на таквим догађајима, медије обично држе подаље од светских лидера, али на Балију је било другачије.
„Изненадио сам се што могу мирно да приђем председницима. Индонежанско обезбеђење је било веома љубазно, услужно. Видео сам америчког председника, мало је заостајао за осталима. Снимала га је америчка новинарка. И ја размишљам: па ако она може, зашто не могу и ја? Пришао сам им. Почели смо да снимамо дијалог Бајдена са Макроном“, испричао је Шолмов за руски портал „Кп.ру“.
Међутим, тада га је приметио амерички председник.

„Пришао је, кренуо је полако према мени. Нисам то очекивао, почео сам да узмичем. Он је кренуо да говори како су ми развијене руке, додирнуо ми је бицепс“, преноси утиске Шолмов.

Тада се у дијалог укључио и француски председник Емануел Макрон, који је приметио да сниматељ „добро тренира“.
По речима Јурија, теретана је за њега само хоби, али је дисциплинован, па тренира и током службених путовања, па чак и на одмору.
„Не сматрам да сам нешто постигао. Гледам се у огледало и поново видим своје недостатке“, каже Шолмов, иако би му многи позавидели на изгледу.
По његовим речима, у теретану иде одавно, али посебно активно тренира последњих седам година. То није његов једини хоби – аматерски игра хокеј у новинарском тиму. Са растом од 186 центиметара и тежином од 109 килограма, вероватно није противник за пожелети.
Са службених путовања Јурија код куће чекају жена и двоје деце, што руски сниматељ сматра својим правим достигнућем, а не бицепсе.
Џозеф Бајден - Sputnik Србија, 1920, 16.11.2022
СВЕТ
„Види те бицепсе“: Бајден „пао“ на руског сниматеља /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала