- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Русија о преговорима: Ако Вашингтон мисли да ћемо трчати за њима - греши

© Sputnik / Евгений Биятов / Уђи у базу фотографијаМосква
Москва - Sputnik Србија, 1920, 17.11.2022
Пратите нас
Дијалог са САД је у току, али он није системске природе, сама Москва то не тражи, изјавио је заменик руског министра спољних послова Сергеј Рјабков.

"Дијалог је у току, али он није системске природе, многе формате који су раније договорени Американци су, једноставно, замрзли. То је за жаљење, али ми не чекамо испружене руке. Желим да кажем да нам не дијалог са Американцима не треба ништа више, него њима“, рекао је он у интервјуу за РТВИ.

„Ако неко у Вашингтону мисли да ћемо дотрчати и рећи: „хајде да наставимо дијалог о стратешкој безбедности, да видимо детаљно шта треба да се уради у тој области". Не, тога неће бити. Ако и када они буду спремни, тада ће се, вероватно, појавити база за такве разговоре. Ако не буду били спремни, онда неће бити дијалога", додао је дипломата.
По његовим речима, Москва не жели да прекида односе са Вашингтоном, али ако Вашингтон одлучи да односи са Москвом им нису потребни, то ће се и десити.
Како је истакао, разговоре шефа Спољно-обавештајне службе Русије Сергеја Наришкина и шефа ЦИА Вилијама Бернса у Анкари иницирала је америчка страна.
Директор спољнообавештајне службе Русије Сергеј Наришкин - Sputnik Србија, 1920, 17.11.2022
РУСИЈА
Ердоган открио о чему су разговарали Наришкин и шеф ЦИА у Анкари
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала