- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Русија упозорава: Западно оружје које стиже у Украјину пада у руке терориста

© AP Photo / Efrem LukatskyУкрајински војници поред америчке хаубице M777
Украјински војници поред америчке хаубице M777 - Sputnik Србија, 1920, 17.11.2022
Пратите нас
Значајан део оружја, које западне земље испоручују Кијеву, долази до терориста и краде се, изјавио је стални представник Русије у Уједињеним нацијама Василиј Небензја.

„Било би наивно веровати да се наоружање и финансијска подршка коју Запад пружа Украјини, користи према намени. Указивали смо на велики број чињеница о томе да велика количина наоружања пада у руке терориста и криминалаца, подстичући сукобе широм света, а и велика количина се краде“, изјавио је Небензја у свом обраћању на седници Савета безбедности УН.

Он је навео, да су на крају о томе почеле да размишљају и земље које испоручују такозвану помоћ.
„У Украјину је 7. новембра послата група америчких експерата како би проверила испоруке оружја Кијеву. Како се испоставило, САД контролишу само десетину или 22 хиљаде јединица оружја. Судбина осталог наоружања је непозната“, изјавио је Небензја.
Осим тога, према његовим речима, Украјина је за Запад постала полигон за испитивање различитих видова наоружања.

„НАТО земље настављају да преплављују Украјину оружје, шаљу инструкторе који врше обуке у руковању оружјем и стране плаћенике. Притом, амерички војници су се укључили и у планирање и руковођење војним акцијама“, закључио је Небензја.

Амерички генерал Џек Кин је раније признао за телевизију „Фокс њуз“ да је Вашингтон за свега 66 милијарди долара успео да добије „Украјину која уместо Америке ратује против Русије“.
Како је рекао, САД су од фебруара ове године у кијевски режим инвестирале 66 милијарди долара што је помогло у наоружавању Украјине и мотивацији јавности за рат против Русије.
Пентагон - Sputnik Србија, 1920, 15.10.2022
Специјална операција у Украјини
Пентагон: Наставићемо да шаљемо војну помоћ Украјини док буде било потребно
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала