- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Руска војска добила партију нових вишецевних ракетних бацача „Торнадо-Г“ и „Торнадо-С“

© Sputnik / Григорий Сысоев / Уђи у базу фотографијаВишецевни бацач ракета „Торнадо Г“
Вишецевни бацач ракета „Торнадо Г“ - Sputnik Србија, 1920, 17.11.2022
Пратите нас
Руски конструкторски биро је Министарству одбране Русије испоручио партију нових вишецевних ракетних бацача „Торнадо-Г“ и „Торнадо-С“, саопштила је компанија „Ростех“.
„Обавезе из уговора за испоруку модерних борбених возила ‘Торнадо-Г’ и ‘Торнадо-С’ су испуњене у потпуности и у договореном временском року. Због повећане производње, на бројним локацијама запослени раде у три смене“, рекао је генерални директор Конструкторског бироа Сергеј Дјадкин.
Према његовим речима, у компанији су отворена нова радна места, повећане су плате и ради се на новим техничким могућностима.

„Конструкторски биро је једини у Русији који производи борбене и вишецевне ракетне системе ‘Град’ и 'Смерч’ и њихове модернизоване верзије 'Торнадо-Г' и „Торнадо-С“, навели су у компанији.

Није појашњено колико је ових система предато руској војсци.
„Торнадо-Г“ је калибра 122 милиметара и користи се за нападе на ариљеријске батерије и минобацаче, снаге противваздухопловне одбране, војску и наоружање. Вишецевни ракетни бацач је опремљена аутоматизованим системом за навођење и контролу ватре.
„Торнадо-С“ је калибра 300 милиметара и користи се за гађање даљих војних групација, тактичких ракета, противавионских комплекса и војно-индустријске инфраструктуре.
Ратна морнарица Русије - Sputnik Србија, 1920, 26.10.2022
РУСИЈА
„Ростех“: Почеле серијске испоруке ПВО система „Панцир-МЕ“ Ратној морнарици Русије
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала