- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Сеул: Северна Кореја лансирала ракету ка Јапанском мору

© AFP 2023 / YONHAP / NORTH KOREAN TV Балистичка ракета Северне Кореје
Балистичка ракета Северне Кореје - Sputnik Србија, 1920, 17.11.2022
Пратите нас
Северна Кореја лансирала је балистичку ракету кратког домета ка Јапанском мору, саопштио је Генералштаб јужнокорејске војске.
Ракета је лансирана са севернокорејске источне обале неколико сати након што је Пјонгјанг запретио да ће покренути озбиљније војне одговоре на јачање савезништва САД са Јужном Корејом и Јапаном, пренео је АП.
Сеул је саопштио да је појачао надзор над Северном Корејом, истовремено одржавајући војну спремност и блиску координацију са САД.
Претходно је севернокорејски министар спољних послова Чое Сон Хуи упозорио да је недавни споразум на самиту САД, Јужне Кореје и Јапана који се односи на Северну Кореју утицао да тензије на Корејском полуострву постану непредвидљивије.
Чоова изјава била је први званични одговор Северне Кореје на трилатерални самит председника САД Џозефа Бајдена са његовим јужнокорејским и јапанским колегама на маргинама регионалног скупа у недељу у Камбоџи.
Тројица лидера су у заједничком саопштењу оштро осудила недавне ракетне тестове Северне Кореје и сложили се да раде заједно на јачању одвраћања.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала