- Sputnik Србија, 1920, 24.01.2022
КУЛТУРА
Рубрика која прати културне феномене и догађаје, ствараоце и личности који својим делом креирају савремену културну сцену у земљи и у свету.

„Аниме Симфонија“ први пут у Београду

© Фото : Уступљено СпутњикуАниме симфонија
Аниме симфонија - Sputnik Србија, 1920, 18.11.2022
Пратите нас
Несвакидашњи спектакл који обједињује аниме (јапански анимирани филмови) и наступ оперског оркестра стиже 15. децембра од 18.30 у велику салу Дома омладине. По први пут у Београду одржаће се „Аниме симфонија“ уз диригента из Јапана Кеничиja Симуру, оркестар Опере Српског народног позоришта и пројекције анима на екрану.
На програму концерта биће музика из познатих анима и игара: Neon Genesis Evangelion, Sword Art Online, Fate/zero, Fullmetal Alchemist, Black Butler , Attack on Titan, JoJo's Bizarre Adventure, Tokyo Ghoul, Tokyo Revengers, Princess Mononoke, Howl's Moving Castle, My Neighbour Totoro и друга популарна дела јапанске анимације и индустрије игара. Сем тога, саму музику прате и пројекције филмова, као додатак.
Прави дух анима филмова оживеће у Београду неколико десетина искусних оперских музичара, а овим посебним уметничким наступом управљаће диригентска палица идејног творца концепта, јапанског уметника Симуре.
„Аниме симфонија“ успева да споји наизглед неспојиво када су у питању музички жанрови, али је најважније да привлачи публику различитих сензибилитета, па у овом спектаклу подједнако уживају и поклоници аниме филмова и игара, као и љубитељи класичне музике. Зато Оркестар Опере Српског народног позоришта наставља рад на креирању нових музичких посластица којима ће почастити публику широм земље и региона.
Диригент и аутор музичких аранжмана је Кеничи Симура.
Руска клизачица као лик из аниме - Sputnik Србија, 1920, 16.07.2016
Руска клизачица као лик из аниме
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала