- Sputnik Србија, 1920
Катар 2022
Светско првенство у фудбалу 2022. године одржава се у Катару, пратите сва дешавања са највећег фудбалског такмичења уз Спутњик спорт.

Пиксијев поглед: „Са Бразилом ће бити потпуно другачије, битно да није било повреда“

© Фото: ФСССрбија - Бахреин, пријатељска утакмица
Србија - Бахреин, пријатељска утакмица - Sputnik Србија, 1920, 18.11.2022
Пратите нас
Фудбалска репрезентација Србије остварила је убедљиву победу од 5:1 против Бахреина у генералној проби пред Светско првенство у Катару, а селектор репрезентације Србије Драган Стојковић Пикси изнео је задовољство виђеним.
Највише чињеницом да није било повреда, иако је било неких оштрих стартова играча Бахреина.
„Најважније да није било повреда. Друго, врло добра тренинг утакмица. Прво полувреме је било у мало споријем ритму. У другом смо тактички мало променили наш тим. То је променило резултат, створило много добрих шанси. Задовољни смо веома добрим комбинацијама, не само резултатом. За Светско првенство, имамо неке играче још повређене, имамо још времена да размишљамо о утакмицама које следе“, рекао је селектор Стојковић.
На мечу против Бахреина нису заиграла четворица фудбалера које је Пикси желео да сачува, а и поред тога је Србија изгледала моћно. Ипак, то ће се брзо заборавити, много је битније да репрезентација буде права када са Бразилом буде играла за бодове.
„Утакмица са Бразилом биће потпуно другачија. Из угла такмичења, мотивације, тешко је сада говорити колико боље можемо у процентима. Против Бразила ћемо бити много озбиљнији и професионалнији. Данас резултат није био у првом плану, против Бразила ће бити изузетно значајан. Није било потребе узимати било какав ризик што се тиче тројице повређених играча (Саша Лукић, Филип Костић и Александар Митровић). Ни Вељковић није био планиран да игра јер није било потребе. Верујем да ће до 24. новембра ствари да се поправе. Да буде како треба и да ће бити на располагању“, закључио је Пикси.
Дакле, за сада све иде према плану и програму.
Недавно је гост емисије Миљанов корнер био новинар Небојша Петровић који је говорио о Светском првенству.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала