- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Ердоган на вези са Путином: Састанак обавештајаца у Анкари спречио ескалацију

© Sputnik / Алексей Филиппов / Уђи у базу фотографијаВладимир Путин и Реџеп Тајип Ердоган у Москви
Владимир Путин и Реџеп Тајип Ердоган у Москви - Sputnik Србија, 1920, 18.11.2022
Пратите нас
Председник Русије Владимир Путин разговарао је телефоном са турским лидером Реџепом Тајипом Ердоганом о регионалним питањима, билатералним односима, прехрамбеном споразуму и Украјини, саопштио је кабинет турског председника.
„Рекавши да ће продужење руско-украјинског рата повећати ризике због чега је неопходно да се оживе дипломатски преговори, председник Ердоган је саопштио да су контакти између шефова руске и америчке обавештајне службе у Турској одиграли кључну улогу у спречавању неконтролисане ситуације на терену“, саопштио је кабинет турског лидера.
Председник Турске такође је захвалио руском председнику Путину за његов конструктиван став о продужењу споразума о извозу жита за још 120 дана, прецизирано је у саопштењу.
Током разговора лидера било је речи и о пројекту гасног чворишта у Турској.
„Председник Ердоган је изразио задовољство предлогом Путиновог да се изгради центар за природни гас у Турској и рекао је да ће тимови извршити неопходне техничке, правне и комерцијалне процене како би се што пре остварили заједнички циљеви“, додаје се у саопштењу.
Раније је Си-Ен-Ен, позивајући се на представника Савета за националну безбедност САД, јавио да се шеф ЦИА Вилијам Бернс састао у понедељак у Анкари са директором руске Спољно-обавештајне службе Сергејем Наришкином. Након тога је турски лидер Реџеп Тајип Ердоган саопштио да су Наришкин и Бернс разговарали у Анкари о спречавању избијања нуклеарног рата.
Међутим, заменик шефа руске дипломатије Сергеј Рјабков рекао је да теме минулог састанка шефова руске Спољне обавештајне службе и америчке ЦИА Сергеја Наришкина и Вилијама Бернса неће бити објављене јавно.
Директор спољнообавештајне службе Русије Сергеј Наришкин - Sputnik Србија, 1920, 17.11.2022
РУСИЈА
Ердоган открио о чему су разговарали Наришкин и шеф ЦИА у Анкари
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала