- Sputnik Србија, 1920
Катар 2022
Светско првенство у фудбалу 2022. године одржава се у Катару, пратите сва дешавања са највећег фудбалског такмичења уз Спутњик спорт.

Званично стигле лоше вести за навијаче у Катару

© AP Photo / Hassan AmmarАмериканци стигли у Катар
Американци стигли у Катар - Sputnik Србија, 1920, 18.11.2022
Пратите нас
ФИФА је донела одлуку да забрани продају алкохола на стадионима у Катару током Светског првенства у фудбалу.
Донекле очекивана одлука организатора Мундијала је објављена два дана пре прве утакмице у држави која забрањује конзумацију алкохола у јавности.
Иако је раније било најављивано, алкохол неће бити продаван на осам стадиона у Катару на којима ће бити играни мечеви Светског првенства, нити у њиховој ближој околини.
Навијачи из читавог света неће имати прилику да конзумирају алкохол на стадионима на којима ће бити играни мечеви Мондијала у Катару. На свих осам стадиона продаја алкохола ће бити забрањена, одлучила је локална полиција после консултација са представницима ФИФА.
Та одлука је донета само два дана пре почетка Светског првенства, које ће бити отворено утакмицом између домаћина Катара и Еквадора. Ипак, алкохола ће бити, како наводе домаћини, у одређеним просторима поред стадиона, због строге контроле у овој муслиманској земљи.
То дакле важи за навијачке зоне, у које ће бити могућ улазак само са одређеним легитимацијама, а они који желе да конзумирају алкохол мораће да иману најмање 21 годину.
„После разговора са представницима организатора турнира и ФИФА, одлука је да ће алкохол бити продаван искључиво у ФИФА фан зони, као и осталим навијачким зонама и лиценцираним местима, искључујући продају истог на стадионима и њиховој близини. Нема забране продаје безалкохолног пива, оно ће бити доступно и на стадионима у Катару“, наводи се у саопштењу.
► Недавно је гост емисије Миљанов корнер био новинар Небојша Петровић који је говорио о Светском првенству.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала