- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Министар: Безбедност Српске на задовољавајућем нивоу

© Sputnik / Дејан СимићПолиција у Бањалуци
Полиција у Бањалуци - Sputnik Србија, 1920, 18.11.2022
Пратите нас
Министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач изјавио је да је безбедносна ситуација у Републици Српској на задовољавајућем нивоу, истичући да су полицијски службеници МУП-а Српске само у овој години разбили и похапсили више од 15 организованих криминалних група.
"Наставићемо то да радимо. Добром сарадњом између наше Управе за организовани криминалитет и наших полицијских управа успевамо да направимо веома добре резултате у борби против организованог криминалитета. Та борба ће се у контитуитету наставити да би омогућили нашим грађанима да воде своје животе на миран и достојанствен начин", навео је Лукач у интервјуу за Срну поводом крсне славе МУП-а - Светог архангела Михаила.
Он је рекао да се у Републици Српској поново појављују веће групе миграната, додајући да се МУП у протеклим годинама ефикасно носио с тим проблемом како би грађани Српске били заштићени од било каквих напада
"Ефикасним радом полиције успели смо све то да зауставимо, а знали смо и знамо да су се такве ствари свакодневно дешавале, рецимо, на територији Федерације БиХ", рекао је Лукач.
Он је одбацио критике опозиције у Српској у вези са радом МУП-а на сузбијању криминалитета, истичући да сви подаци о раду говоре да је МУП Српске једна од најуспјешнијих полицијских структура у БиХ.
Лукач је истакао добру сарадњу МУП-а са државама у окружењу, те бројне међународне акције на разбијању криминалних група.
"То су резултати који апсолутно нису занемариви када видимо само које количине дроге МУП одузме у току само једне године и колико криминалаца ухапсимо", рекао је Лукач.
Он је нагласио да је за борбу са криминалом потреба сарадња свих структура у БиХ и на међународном плану
"Ту ће нам, свакако, помоћи једна потпуна сарадња са Европолом коју до сада нисмо имали. БиХ је једина земља која нема потпуну сарадњу са Европолом у читавој Европи. То је апсолутно неприхватљиво, да последњих шест година покушавамо да имплементирамо споразум који је потписан са Европолом, да направимо заједничку контакт тачку и да пошаљемо нашег официра за везу у Европол", истакао је, између осталог, Лукач.
Он је рекао да се нада да ће се таква потпуна сарадња остварити ускоро.
МУП Републике Српске обележиће у понеђељак, 21. новембар, крсну славу, Светог архангела Михаила.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала