- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Зверско убиство: Украјински војници хицима у главу обрачунали се са 10 руских ратних заробљеника

© Sputnik / Виктор Антонюк / Уђи у базу фотографијаРуска војска у Донбасу
Руска војска у Донбасу - Sputnik Србија, 1920, 18.11.2022
Пратите нас
Украјински војници циаљно су убили, хицима у главу, више од 10 заробљених руских војника, саопштило је руско Министарство одбране. Како додају у Министарству овај злочин нико неће успети да прикаже као „трагични изузетак“.
„Циљано и методично убиство које су извршили изопачени припадници војске Украјине, хицима у главу, над више од десет непокретних руских војника нико неће моћи да прикаже као ‘трагичан изузетак’ док кијевски режим наводно поштује права ратних заробљеника“, наводи се у саопштењу Министарства.
Руско Министарство наводи да „објављени нови видео-докази масовног крвавог обрачуна украјинских снага над ненаоружаним руским заробљеницима потврђује дивљачку суштину актуелног кијевског режима на челу са Владимиром Зеленским и онима који га штите и подржавају“.
Такође се наводи да ће Зеленски и његови сарадници морати да одговарају пред судом историје, народима Русије и Украјине за сваког мученог и убијеног руског ратног заробљеника.
Зверско убиство руских заробљеника је уобичајена пракса у украјинским јединицама, коју Запад не примећује, истичу у Министарству.
Министарство је саопштило и да украјински војници који су се ове недеље предали третирају у складу са захтевима Женевске конвенције.
Истовремено, председник Савета при председнику Русије за развој цивилног друштва и људска права Валериј Фадејев изјавио је да ће видео на којем је приказан убиство руских војника послати међународним организацијама.
Подсетимо, ради се о видео-снимку обрачуна украјинских снага са руским заробљеницима у Макејевки који се појавио на интернету.
Украјинска војска - Sputnik Србија, 1920, 18.10.2022
Специјална операција у Украјини
Суд УН: Украјинска војска извршила ратне злочине над руским ратним заробљеницима
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала